Published On: 30 Korrik, 2016

Kryeministri, ma mirë vizat ti kemi e ikim, se territori kujt po i duhet, veç disa të sëmurëve!

 

Për kryeministrin Isa Mustafa nuk mund të ketë dilema për territorin në kufirin me Malin e Zi, pasi ai ju takon malazezve, se kurrë nuk ka qenë i Kosovës, pasi Komisioni i tij, qeveritar, i ngritur nga Hashim Thaçi ka përjashtuar nga shqyrtimi të gjitha dokumentet që e vërtetojnë të kundërtën, se ishte dhe është pjesë e Kosovës, thuaja gjatë gjithë historisë së Jugosllavisë komuniste, ndërsa nuk kontestohet që Mali i Zi përfshirë edhe Cetina, Rozhaja, Plava, Gucia, Gruda etj., ishin pjesë shqiptare, si territor dhe etnikum.

Në vijim shkrimi që shpërfill etikën, shkencore, kombëtare dhe politike, i kryeminitrit Isa Mustafa, të cilin lexuar me ironi, nuk mund të kuptohet ndryshe, po si thirrje: Kryeministri, ma mirë vizat ti kemi e ikim, se territori kujt po i duhet, veç disa të sëmurëve!, pasi pikërisht në mandatin e tij, Kosova njohu bumin e braktisjes së vendit, azilimit të ri, të braktisjes së rreth 170 mijë vetave.

Shkruan: Isa Mustafa

Të dashur qytetarë

Sivjet kemi shansin e madh, që pas shtatëmbëdhjetë viteve nga shpallja e pavarësisë, të fitojmë të drejtën që edhe ne qytetarët e Kosovës të dalim nga izolimi dhe të udhëtojmë pa viza në vendet e Bashkimit Evropian. Në këtë proces na përkrahën vendet më të rëndësishme të BE-së dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Është e paarsyeshme që opozita të këmbëngulë për ta uzurpuar një të drejtë themelore të qytetarëve.

Është në interes të të rinjve që ata të lëvizin pa viza në vendet e dijes dhe shkencës; në interes të bizneseve që të kontaktojnë partnerët e tyre në tregun evropian; në interes të qytetarëve që të vizitojnë familjarët e tyre; në interes të të sëmurëve që të mos presin nga gjashtë muaj para ambasadave për të shkuar për trajtim për sëmundjet për të cilat nuk gjejnë shërim në Kosovë. 

Është në interes të shtetit të Kosovës që të përcaktoj sovranitetin e tij dhe të merr përkrahjen për transformim të FSK-së në Forcë të Armatosur të Kosovës. 
Të konstruktosh një të pavërtetë të madhe, se Kosova po humb 8200 hektarë, pa e dhënë edhe asnjë fakt se ku janë ata hektarë që Kosova i ka pasur me rastin e shpalljes së pavarësisë e tani po i humb, vetëm për ti bllokuar proceset e integrimeve është një grusht i madh që po i epet vendit tonë. 

Ne duhet ti besojmë Komisionit shtetëror, Departamentit të Shtetit të SHBA-ve, komisionit ndërkombëtar të themeluar nga Presidentja Jahjaga, duhet tu besojmë akteve mbi të cilat e shpallëm pavarësinë. 

Opozita duhet të lirohet nga kompleksi që liberalizimin e vizave dhe proceset më të rëndësishme integruese po i drejton një koalicion shtetformues, sepse me metoda të dhunës , gazit lotsjellës, mollotovit nuk mund të llogarisin se do të vijnë në pushtet dhe se ata do të jenë autorët e liberalizimit të vizave. 
Edhe “ekspertët-profesorët”, të cilët thonë se dokumentet e serbeve janë më të sakta se ato të shqiptarëve, vështirë se mund të na bindin se kjo është e vërtetë. Po të ishte e vërtetë kjo, Kosovë do ta kishte ndjerë veten më mirë dhe më sigurt me Serbinë sesa e pavarur. Para se të japin të tilla deklarata, ata meritojnë të kontrollohen te mjeku, qoftë në sektorin publik apo privat. Këto shërbime ua ofron shteti. 

Kur futesh në kurthin e kauzave të rrejshme politike dhe dëshiron që ato kauza ti argumentosh “shkencërisht”, atëherë shkencës i hyn fort në hak. Soji i këtyre “shkencëtarëve-profesorëve” dhe i atyre që kanë blerë prona me pak pare atje ku dëshirojnë ta qojnë kufirin dhe të pamundësojnë lëvizjen e lirë për ata që nuk kanë para të shëtitën me jahte por kanë nevojë të shijojnë liritë themelore që u takojnë, nuk meriton përkrahje. 
Kuvendarët tanë marrin vendime me mendje racionale. Ata mund të jenë emocional, por nuk duhet të mashtrohen nga diletantët dhe profiterët. IM

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...