Published On: 20 Shkurt, 2016

Kryeministri, 90 deputetë nuk mund t’i dorëzohen dhunës dhe anarkisë

Në pyetjet e gazetarëve lidhur me ngjarjet e fundit të Kuvend, kryeministri Mustafa tha se nuk ka asnjë kuptim dhe asnjë domethënie që të hidhet gaz lotsjellës dhe me dhunë të tentohet të pengohet puna e Parlamentit të Republikës së Kosovës.

“Parlamenti është vend ku pozita dhe opozita duhet të gjejnë gjuhë të përbashkët, që të diskutojnë të gjitha çështjet që e preokupojnë vendin. Unë do të thirrja opozitën që të jetë në Parlament, që të marr pjesë në debat, që të votojnë ashtu siç ata mendojnë, që të shprehin mendimet e tyre, por gazi lotsjellës nuk është argument, dhuna nuk është argument dhe pengesat nuk janë argument të cilat duhet t’i ofrohen qytetarëve të Kosovës, bashkësisë ndërkombëtare dhe perspektivës së vendit”, tha kryeministri Mustafa.

Lidhur me kthimin e opozitës në Parlament, kryeministri Mustafa tha se opozita nuk e ka asnjë arsye që të mos kthehet duke shtuar se tashmë nuk është argument dhe nuk është kauzë as demarkacioni, as asociacioni që ata të mos jenë në Kuvend.

Kryeministri Isa Mustafa, po ashtu, tha se puna e Kuvendit nuk mund të pengohet sepse duhet të përmbushen detyrat ndaj qytetarëve dhe se kjo është çështje e funksionimit të shtetit.

“Shteti duhet të funksionojë, Qeveria duhet të funksionojë dhe ne po bëjmë punë vetëm që të funksionojë shteti. Shteti nuk do të dorëzohet as para gazit lotsjellës, as para dhunës, por jemi të interesuar që krahas shtetit ta ndërtojmë demokracinë me të cilën ne cilën ne do të mburremi para opinionit ndërkombëtar”, tha kryeministri.

Kryeministri Isa Mustafa ka theksuar se Kuvendi do të punoj në atë sallë në të cilën ka punuar një ditë më parë dhe askush më nuk tërhiqet që të shkoj lart, sepse 90 deputetë nuk mund t’i dorëzohen dhunës, gazit lotsjellës dhe anarkisë. Shqiptari.eu

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...