Published On: 25 Maj, 2016

Kryeministër zvogëlojeni kabinitetin qeveritar nga 19 në 9 ministri

Kryesisë së LDK – Akademik Isa Mutafa, kryetar – Dega e Lidhjes Demokratike të Kosovës në Norvegji propozon: zvogëlimin e kabinitetit qeveritar nga 19 sa ka tani në 9 ministri. Kjo do të ndikonte në masë të madhe në kursimin e mjeteve, gjegjësisht në orientimin e atyre mjeteve në investime kapitale gjë që do të ndikonte në uljen e papunësisë. Të gjitha partitë e qendrës së djathtë ku bënë pjesë edhe LDK-ja kanë një strukturim të tillë pra duke pas parasysh madhësinë e shtetit tonë konsiderojmë së 9 ministri do të jenë të mjaftueshme për Qeverinë e Kosovës. – Heqjen e bordeve dhe zyreve regjionale, punët që i kryejnë bordet dhe zyret regjionale mendojmë që do të duhej t`i kryenin ministritë përkatëse. – Zvogelimin e numrit të komunave të Kosovës. Mendojmë që Kosova t`i ketë 10 Komuna. Duhet ta kemi parasysh që edhe shtetet më të fuqishme si Norvegjia dhe Holanda janë në procedurë të zvogëlimit të numrit të komunave. – Reformat në administratën publike që do të reduktonte numrin e punëtorëve dhe ngritjen e efikasitetit të sherbimeve. Kjo madje është edhe kusht i Bashkimit Europian për antarësim. – Dega e LDK-së në Norvegji mbeshtet ndryshimet statutare me vemendje të posaqme në nenin që ka të bëj me masat diciplinore. Ne vlerësojmë lartë fjalën e lirë, por në momentin e votimit të gjithë duhet rrespektuar vendimin e marrë nga shumica pavarësisht së cilin mendim e kishim gjatë kohës së debatit. Dega e LDK-së në Norvegji po ashtu propozon që të punohet në depolitizimin e Diaspores ose gjetjen e mënyrës më të përshtatshme për organizim sa më të mirë të diaspores. LDK-ja si parti shtetformuese si gjithnjë duhet t`i prij proceseve në te gjitha fushtat. Ne propozojmë që në kordinim më kryesinë qendrore, Degët e LDK-së në diasporë të organizojmë një tryezë të përbashkët në të cilën do të diskutoheshin tema të rëndesishme që kanë të bëjnë me organizimin sa më të mirë të Diasporës. Dega e LDK-së në Norvegji mbeshtet fuqishëm Kryeministrin Isa Mustafa dhe Qeverinë e Republikës së Kosovës dhe agjenden e saj europiane.

Daut Haxhaj – kryetar i Deges së LDK-së për Norvegji

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...