Published On: 6 Qershor, 2016
Bota |

Kroacia mund t’i shtojë kushte të reja Serbisë për në BE

Shumë çështje të hapura ka Serbia me fqinjët të cilat mund të iniciohen gjatë procesit negociues. Shefja e ekipit negociues të Serbisë me BE-në- Tanja Mishçeviq tha se në të ardhmen pret pengesa të reja bllokuese nga Kroacia.

Sipas saj, ashtu siç njofton B92, Kroacia rrugëtimin e Serbisë për në BE mund ta kushtëzojë edhe rregullimin e kufirit te Danubi dhe me arkivat e zhdukur, ka thënë Mishçeviq në një panel rreth procesit të negocimit të vendeve aspiruese në Bashkimin e Evropian që u mbajt sot në Beograd.

Ajo nuk është e sigurt se edhe hapja e kapitullit 23 mund të ndodhë deri në fund të këtij muaji pasi Kroacia insiston në përmbushjen e tri kushteve të mëhershme: Heqjen e juridiksionit serb për krime lufte në ish- Jugosllavi, bashkëpunimin e Beogradit me Tribunalin e Hagës dhe më shumë të drejta e përfaqësim të minoritetit kroat në Parlamentin e Serbisë.

Mishçeviq ka shfaqur drojën se edhe Rumania mund të paraqesë kërkesa të ngjashme për minoritetin e vet në Serbi.

Për ish – këshilltarin e kryetarit kroat Dejan Joviq nuk ka dyshim se problemi më i madh se Kroacia për Serbinë do të jetë Kosova.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...