Published On: 9 Shkurt, 2016

Kriza shtyn hartimin e statutit të Asociacionit (Video)

Ndonëse kanë kaluar më shumë se gjashtë javë kur Gjykata Kushtetuese ka nxjerr aktgjykimin për çështjen e Asociacionit të komunave më shumicë serbe, Qeveria nuk ka bërë asgjë lidhur më hartimin e statutit për këtë Asociacion. Në Qeveri thonë se janë në kërkim të identifikimit të ekspertëve kushtetues vendor dhe ndërkombëtarë të cilët do të merren jo vetëm më shqyrtimin e aktgjykimit të Gjykatës Kushtetuese, por edhe në hartimin e një kornize nëpër të cilën duhet të kalohet gjatë përpilimit të statutit të ASK-së.

Bajram Gecaj, këshilltar i kryeministrit Mustafa e pranon se kriza politike ka ndikuar në krejt këtë proces, por ai shpreh bindjen se shumë shpejt Qeveria e Kosovës, do të përmbush obligimet qe derivojnë nga marrëveshja e 19 prillit të vitit 2013.

Gecaj thotë se në ketë komision ka hapësirë edhe për ekspert të opozitës të cilët do të mund të kontribuonin në këtë drejtim, mirëpo sipas tij, dy marrëveshjet e ngritura nga ana e opozitës janë vetëm pretekst për të përmbysur pushtetin.

E zëdhënësi i partisë më të madhe opozitare, Frashër Krasniqi thotë se Qeveria jo vetëm se nuk duhet të filloj hartimin e statutit, por opozitarët sipas tij, nuk do të lejojnë edhe nëse dëshiron Qeveria ta bëjë këtë gjë.

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...