Published On: 22 Mars, 2016

Kriteret e akreditimit vërshojnë Kosovën me doktorë nga jashtë

Për më pak se tre muaj në Qendrën Kombëtare për Njohje të Diplomave (NARIC-Kosova) janë drejtuar mbi 400 kërkesa për njohje ose barasvlerësim të diplomave të niveleve posdiplomike, kryesisht të doktoratave, të fituara jashtë vendit.

Kjo situatë ndërlidhet me kriterin për akreditim të Agjencisë së Akreditimit, që për secilin program të ketë tre profesorë që kanë gradën doktor shkence.

Shumica e kandidatëve që kanë aplikuar për njohje ose barasvlerësim të këtyre diplomave nuk janë shtetas të Kosovës, kanë thënë për “Kohën Ditore” drejtues të Ministrisë së Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë.

Faton Fetahu, nga kabineti i ministrit të Arsimit, Arsim Bajrami, ka konfirmuar se që nga fillimi i këtij viti është shtuar dukshëm numri i kërkesave për njohje dhe vlerësim të diplomave.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...