Published On: 25 Shtator, 2016

Krimi i organizuar shqiptar po merr hov edhe në SHBA

dedushaj

Nën emrin e Rrjetit të Bizneseve të Diasporës, kryetari i kësaj organizate z. Naim Dedushaj ka arritur që të gjejnë viktima në të katër anët. Sot me 24 Shtator në New York do të bëhet një takom ku do të marrin pjesë me qindra “biznesmenë” dhe dhjetëra politikanë ku do të diskutohet për gjetjen e mënyrës së investimeve në Kosovë.

Shumica e të pranishm♪ve janë “biznesmenë” nga Kosova ose troje të tjera shqiptare që kanë zbarkuar në New York për ta përkrahur këtë takim të rëndësishëm.

Derisa milionerët vijnë nga Kosova dhe trojet e tjera shqiptare në New York dhe prej këtu nisen me projektin për të investuar në Kosovë në emër të diasporës, menjëhere lindë dyshimi se të kujt janë paratë që po kërkohet të investohen në Kosovë.

Rrjeti i krimit të organizuar tanimë vepron nën emrin Rrjeti i Bizneseve të Diasporës dhe udhëhiqet nga personi i njohur për hajni gjatë luftës së Kosovës z. Naim Dedushaj i cili menjëhere pas lufte është kthyer në Kosovë dhe më vonë ka themeluar rrjetin e tij në kuadër të Ministrisë së Diasporës në Qeverinë e Republikës së Kosovës. Në kuadër të kësaj organizate të famshme janë edhe njerëzit e rrjetit të drogës nga Kanadaja dhe ata të prostitucionit nga SHBA-ja.

Në këtë forum do të marrin pjesë edhe qeveritarë të nivelit më të lartë nga Kosova dhe Shqipëria të cilët poashtu janë të involvuar në korrupsion dhe krim të organizuar.

123

Hyrja në sallën ku do të mbahet Forumi Ekonomik i Diasporës gjithëshqiptare kushton $250.00 kurse rezervimet janë bërë më së shumti në Hotel Hilton në Manhattan, NY, mirëpo çmimet nuk janë ashtu siq shkruhet në ftesë për pjesëmarrje në këtë forum. Çmimet variojnë nga $290.00 e deri në $400.00 për një natë.

Pritet që në këtë forum të marrin pjesë edhe disa politikanë Amerikanë që tanimë janë të involvuar në Rrjetin e Biznesit ose pretendojnë të futen në të.

Është e habitshme se si “biznesmenët” vijnë nga Kosova dhe trojet e tjera shqiptare për të treguar se sa shumë po përparon ekonomia në Kosovë derisa dihet se investimet e huaja janë akoma në nivelin zero dhe mundësitë për punësim janë të paimagjinuara.

Gjatë dekadës së fundit Kosova dhe Shqipëria njihen për investimet e tyre në SHBA përmes shpërlarësve të parave të politikanëve të atjeshëm derisa SHBA nuk ka investuar asnjë dollar në këto shtete për shkak të ligjeve në fuqi që e pengojnë investimin e huaj dhe korrupsionit të lartë.

Shënim: Fotografitë janë marrë në murin profilit në rrjetin social Facebook të njërit nga anëtarët e “Rrjetit të Biznesmenëve të Diasporës”. Shumica e këtyre që janë në fotografi nuk janë pjestarë të krimit të organizuar.

Më vonë do t’u informojmë më gjerësisht nga punimet e këtij forumi të cilat po përcillen nga korrespondentët tanë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...