Published On: 14 Maj, 2016

Krerët e PSHDK-së, mysafirë në CVP

 

Sekretarja Gjenerale e CVP-së, zonja Beatrice Wertlii priti në takim pune kryetarin e PSHDK-së z.Ukë Berisha dhe zv.kryetarin e PSHDK-së z.Zef Morinen.
Në fjalën e rastit Zonja Wertlii theksoi se CVP-CDU-OVP-CSU e kanë një vlerë të përbashkët me demokristianët e Kosovës dhe kjo është një vlerë jo e polarizimit të majtë apo të djathtë, por e qendrës e cila është në shërbim të qytetarit dhe kundër çdo ekstremizmi, politik të majtë apo të djathtë të shoqërisë dhe që popullizmi të mos jetë pjesë e mendimit politik.
CVP-ja është që religjioni të jetë larg politikës dhe mos të ngaterrohen mes vete. Ne theksoi zonja Wertlii jemi të interesuar që Kosova të jetë një vend demokratik dhe jo një vend me polarizime ekstreme, si dhe kundër çdo ekstremizmi fetar qoftë kristian apo islam.
Në fjalën e tij Dr. Ukë Berisha falënderoi zonjën Wertlii dhe CVP-në për bashkëpunimin e shkëlqyeshëm për më se dy dekada me PSHDK-në, si dhe u zotua se edhe në të ardhmen bashkëpunimi nuk do të mungoj. Kryetari i PSHDK-së Dr. Ukë Berisha e njoftoi zonjën Wertlii për bashkimin e demokristianëve të Kosovës, për gjendjen në Kosovë, për mos realizimin e marrëveshjeve parazgjedhore që kishte PSHDK me PDK e z.Thaçi.
Zonja Wertlii theksoi se njëri nga bashkëpuntorët e ngushtë të z. Juncker është edhe miku i PSHDK-së z. Patrick Foler, i cili vitin e kaluar ishte mysafir i PSHDK-së në Prishtinë bashkë me ishe kryetarin e CVP-së. Christopher Daberly.
Z. Zef Morina theksoi se Kosova ka sfida në forcimin e demokracisë dhe ka një stagnim të zhvillimit të cilin nuk e kanë pritur. Z. Morina njoftoi se edhe LDK-ja nuk është sikur në kohën e presidentit historik I. Rugova, tani gjërat kanë ndryshuar dhe pozita e demokristianëve në Kosovë si faktor politik është në një fazë të re të forcimit dhe mbështetja e demokristianëve evropian është me rëndësi të veçantë.
Zonja Wertlii thekseoi se Presidenti i ri i CVP Gerhard Pfister si dhe shefi i grupit parlamentare të CVP në parlamentin zviceran njëherit dhe përfaqesuesi i CVP-së në EPP z. Filipo Lombardi, me disa deputetë demokristian nga Zvicra do të vizitojnë këtë vit PSHDK-në, partinë e cila është pjesë e familjes së madhe Demokristiane Europiane.
Z. Nue Kaqinari nga PSHDK-ja në Zvicër ndër të tjera tha, se Kosova kishte një trinom kërkesash: Liri, Pavarësi, Demokraci. “Dy të parat liria dhe pavarësia u arritën me sakrifica të medha, për të cilat ju jemi mirënjohës Perëndimit, por demokracinë si duket e kemi më vështirë ta ndërtojmë si kemi dëshirë, pasi nuk respektohen marrëveshtjet parazgjedhore dhe janë komisionerët në vendvotime që vendosin se kush do të jetë deputet e kush jo. Vota e lirë e popullit manipulohet dhe po vritet demokracia në Kosove.
Aktivisti i vjetër i PSHDK-së dhe çështjes kombëtare z. Marash Berisha, theksoi se diaspora shqiptare në perëndim ka bartur barren kryesore në financimin e jetës politike e kulturore në Kosovë. Demokristianët evropian duhet të mbështesin më shumë antarin e tyre, demokristianët e Kosovës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...