Published On: 19 Shtator, 2016

Krasniqi: Propozimi që Kisha të bëhet muze i krimeve serbe të merret seriozisht

Debatit për çështjen e kishës ortodokse që ndodhet në territorin e universitetit të Prishtinës i është bashkuar edhe Kryetari i Këshillit Kombëtar të NISMA, Jakup Krasniqi i cili në një shkrim ka mbështetur idenë që kjo kishë nuk duhet të rrënohet por të kujtohet si një simbol i dështimit së projektit të Millosheviçit në Kosovë. Ai thekson se duhet të merret seriozisht propozimi që kisha të bëhet muze i krimeve serbe, shkruan Gazeta Express.

“Propozimi i Avokatit Pallaska se Kisha e papërfunduar e regjimit gjenocidal të Millosheviçit të ruhet ashtu siç është dhe për të qenë objekt i një muzeu ku do të prezentohen krimet e gjenocidit serb në Kosovë, duhet të merret më shumë se seriozisht.” shkruan Krasniqi.

Ai më tej thekson “ Nuk besoj se do të mund të ketë ndonjë objekt tjetër, ku do të ruhej kujtesa më e freskët për gjenocidin e regjimit te Millosheviqit të ushtruar ndaj qytetarëve (shqiptarëve) të Kosovës, sesa në ketë objekt kishtar të papërfunduar. Një mesazh i tillë duhet t’ju ipet, diktatorëve te të gjitha ngjyrave. Duhet kuptuar drejtë se çdo përpjekje për te renovuar e ruajtur destinimin fillestar i këtij objekti, pa dyshim se do të ishtete vazhdim i krimit dhe i gjenocidit te atij regjimi dhe kjo nuk duhet lejuar. Krimi dhe gjenocidi duhet ta merr dënimin e merituar. Pra, mbijetesa e atij objekti që kishte qëllim përjetësimin e shkatërrimit të çdo gjeje shqiptare, ka kuptim vetëm nëse ai destinihet për Muze te kujtesës shqiptare, që do të dëshmonte Gjenocidin e Regjimit te Millosheviqit në Kosovë.

Krasniqi në shkrimin e tij thotë se shqiptarët kanë nevojë imediate për ta pasur përherë në kujtesë atë politikë shkattrruese të gjenocidit serb në Kosovë.

“Kujtesa jonë nuk guxon të jetë, kujtesë e “mendimeve të shkurtëra”. Të bëhemi komb i mendimeve të gjata! Kosovës dhe Prishtinës si kryeqytet i mungon dhe i mungon shumë një objekt i tillë! Me ketë duhet të dakordohen të gjithë” përfundon shkrimin Jakup Krasniqi

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...