Published On: 13 Shkurt, 2016

Kosovë: Hiqen kufizimet për ezanin e kambanat

Dispozita që pati prodhuar zhurmë të karakterit religjioz dy vjet më parë është hequr nga Qeveria nëpërmjet ndryshimeve në Ligjin për mbrojtjen nga zhurma.

Ligji nuk do të bëjë kufizime për ezanin e kambanat, shkruan sot Koha Ditore.

Ndryshimet janë sponsorizuar nga ministri i Mjedisit dhe i Planifikimit Hapësinor, Ferid Agani, i cili është edhe kryetar i Partisë së Drejtësisë, subjekt politik që mbështetet kryesisht nga praktikues të fesë islame. Çështja adresohet në paragrafin e dytë të nenit të gjashtë. Aty saktësohet se dispozitat e ligjit nuk zbatohen për zhurmën e lëshuar nga “zërimi i kambanave dhe pajisjeve elektroakustike, në kohën e riteve fetare”.

Në fund të janarit të 2014-s, Kuvendi kishte shqyrtuar këtë projektligj të proceduar nga Qeveria. Ishte votuar në lexim të parë nga deputetët, e të cilit akt i kishte paraprirë një debat i ashpër. Leximi i dytë nuk ka ndodhur prej dy vjetësh, e për pasojë nuk ka hyrë në fuqi.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...