Published On: 27 Qershor, 2016

Kosovarët shpenzojnë më shumë për ushqim (Video)

Është rritur standardi jetësor i popullatës kosovare . Ky konstatim nxirret nga Agjencia e Statistikave të Kosovës, e cila në një publikim të sajin për bazë ka marr shpenzimet e të hyrave të ekonomive familjare.

Burimi më i rëndësishëm i të hyrave të ekonomive familjare për vitin 2015, dalin të jenë rrogat nga sektori publik dhe ai privat, pastaj pensionet, të hyrat nga biznesi vetanak, si dhe paratë e dërguara nga jashtë, përkatësisht remitencat

 Pjesa më e madhe e të ardhurave për një familje kosovare shpenzohet për ushqim dhe banim.

Sipas statistikave për vitin 2015, konsumi për familje ka një rënie të lehtë ndërsa për kokë banori është rritur për 3.3 për qind. 4% e shumës së përgjithshme e të ardhurave familjare shpenzohet për transport alkool duhan dhe mobilje.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...