Published On: 21 Qershor, 2016

Kosova s’ka përmbushur obligimet për Specialen (VIDEO)

Kosova nuk i ka përmbushur të gjitha obligimet e marra për funksionalizimin e Dhomave të Specializuara pranë Gjykatës Speciale.

Edhe pse Ministria e Drejtësisë ka hartuar draftet e para të udhëzimeve administrative që parashihen me Ligjin për Mbrojtjen Juridike dhe Mbështetjen Financiare të Personave të Akuzuar Potencial në Proceset Gjyqësore pranë Dhomave të Specializuara, por nuk i ka miratuar ato.

 Ky ligj ka hyrë në fuqi në fund të muajit të shkuar ngase kështu e ka përcaktuar neni 10 i tij, kurse afati për nxjerrjen e akteve nënligjore ka qenë fundi i muajit maj.

Por, këto akte nënligjore, sipas Orhan Hajrizit, nga Zyra për Informim në Ministrinë e Drejtësisë, aktualisht janë në fazë të konsultimeve, përkatësisht në këtë ministri janë në pritje të komenteve apo propozimeve eventuale nga aktorët relevant vendor dhe ndërkombëtar.

Sipas tij, me rastin e hartimit të drafteve të para të këtyre Udhëzimeve Administrative është marrë për bazë përvoja e vendeve që kanë kaluar nëpër një proces të tillë, veçmas e Kroacisë.

Kronika e përgatitur nga Tribuna Channel.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...