Published On: 19 Tetor, 2016

Kosova po vuan nga njeriu me emrin Hashim Thaçi, dhe deputetët që punojnë për para

 

  • duambashkim
  • Shqiptarët janë popull i Shenjtë dhe i Urtë!

Intervistë me atdhetarin Zekeria Kashnjeti – Kosova, një prej atdhetarëve me përkushtim të veçantë për Kosovën, dhe që edhe sot është në gjendje ta flijojë jetën për të mirën e vendit. Ai ka disa mesazhe të rëndësishme politike, të cilat janë të rëndësishme për lexuesit dhe politikën, veçmas pasi thuhen me zemra nga mendja e një burri të përkushtuar për atdhe.

Ai beson se Hashim Thaçi është i sëmurë andaj duhet të largohet sa më parë nga politika.

Shqiptari.eu: Z. Zekeria, qe sa merreni apo veproni në organizime politike?

Zekeria Kashnjeti – Kosova: Nga Viti 1989 jam veprimtar i çështjes kombëtare kam qenë aktiv në partinë e UNIKOMB-it që është themeluar nga Ukshin Hoti për ruajtjen e Dokumentacioneve dhe përkthimin në gjuhë të huaja si dhe përcjelljen e tyre nëpër mediat botërore.

Disa herë jemi bastis nga forcat dhunuese serbe dhe si parti e ndaluar nga organet e Milosheviqit kemi qenë të gjithë në shënjestrën e përndjekjeve politike dhe burgosje, por nuk jemi dorëzuar me asnjë kusht të kërcënimeve me Jetë që vazhdimisht na ka përcjellë gjatë punës sonë kombëtare. Në vitin 2015 kam qenë shumë aktiv për VV për ngritjen e imazhit dhe vetëdijesimit të popullatës shqiptare këtu në Gjermani që duhet ta kundërshtojnë çdo marrëveshje të dëmshme për Kosovën, kur e shtrova kërkesën që të përfaqësojë Lëvizjen për Qendrën në Mynich të VV, nuk më është pranuar nga Kryesia e Lëvizjes në Prishtinë për arsye politike-teknike. E kam pas nder të madh të punoja me këta njerëz si Ukshin Hoti, pastaj si teologu dhe pajtimtari i gjaqeve Idriz Kakruki – Kosova, pastaj me familjen e Adem Jasharit, si edhe shumë të tjerë që i kanë kontribuar kombit tonë dhe lirisë që e gëzojmë sot!

Shqiptari.eu: Cilat janë problemet që më së shumti ju shqetësojnë në Kosovë?

Zekeria Kosova: Problemi i parë është që e kem një njeri me emrin Hashim Thaçi, në vendin e gabuar dhe deputetët që punojnë për para e jo për popull; problemi i dytë është shëndetësia; problemi i tretë papunësia; problemi i katërt qytetarët e Republikës së Kosovës, të cilët po largohen masovikisht nga vendi; problemi i pestë administrata aktuale, e cila ende punon me metodat e ish-Jugosllavisë; problemi i gjashtë mos-aktivizimi i resurseve tokësore që i ka Kosova; dhe si problem i shtatë Diplomacia e Kosovës, e cila është në pikën Zero.

Shqiptari.eu: Po në politikën kombëtare, në gjithë trojet shqiptare çka ju shqetëson më së shumti?

Zekeria Kosova: Barrën më të madhe e mbajnë Presidentët e dy shteteve shqiptare, të cilët nuk i koordinojnë punët me përfaqësues të trojeve tona dhe duhet patjetër të dalin me një deklaratë politike që bazohet në një dokument zyrtar si një shtyllë e integrimit mes Shqipërisë dhe Kosovës.

Shqiptari.eu: Ju kur keni shkuar në diasporë, cilat ishin idetë mbizotëruese për Kosovën, shqiptarët?

Zekeria Kosova:Preokupimi kryesor ishte për popullin e përndjekur, se si ta shpëtoni nga vrasjet jonjerëzore të Paramilitarëve serb, siç më ka ndodhur edhe mua personalisht. Por, për asnjë familje s’ka qenë e lehtë që të largohet në këtë mënyrë me dhunë. Këtu dua me cekë një gjë me rëndësi që ndoshta nuk e dinë populli që Serbia ka përdorur Lista me të cilat dhe i ka bërë vrasjet tmerruese ndaj atyre që e kanë kundërshtuar shpirtërisht diktaturën e Milosheviqit, ku në anën tjetër kena edhe shqiptar që nuk kanë qenë në këto Lista, pra ata që kanë bashkëpunuar me shërbimin sekret të Serbisë.

Shumë padrejtësi janë bërë edhe nga ana e mbikëqyrësve, nga shtetet europiane për azilkërkuesit nga Kosova, ku ambasadat e Serbisë kanë pasur përsëri ndikim të madh në ndarjen e listave të të ikurve nga Kosova në bashkëpunim me shtetet europiane ku ndërkohë bombardohej Serbia, pra këtu kemi pasur edhe presion nga ana e Rusisë, ku vazhdimisht kanë bërë presion ndaje Europës që mos të pranohen shqiptarët në azil, dhe këtë e kam në kujtesë fuqishëm sepse disa shokë të mi janë kthyer me dhunë dhe pastaj atje janë ekzekutuar nga paramilitarët serbë.

Gjermania ka pas edhe mua me më dërgu në midis të Beogradit me familje, por kam intervenuar menjëherë në Ministrinë e Punëve të Brendshme të Gjermanisë, dhe i kam thënë se dëshira juaj është që të më ktheni mbrapa siç keni bërë me shokët e mi, por isha i vendosur dhe i thashë a kam ardhur unë te ju të më pushkatoni apo më mirë kishte me qenë të na likuidojnë të gjithëve, 2 milionë shqiptar në Kosovë. I falënderohem Shqipërisë dhe UÇK-së, që na i shpëtuan njerëzit, pra çka dua me thënë për ju azili politik, a është kjo lojë politike të lozni me Jetët e shqiptarëve.

Metodat diktatoriale janë duke ndodhë edhe në ditët e sotshme nëpër botë, ku Demokracia po paguhet me gjakë!

Shqiptari.eu: A ka ndryshuar shumë mentaliteti i shqiptarëve që nga atëherë?

Zekeria Kosova: Shikoni për të qenë ne shqiptarët më të fortë duhet të nisemi nga Vetvetja, kur unë punojë për shtetin tim sinqerisht dhe pa hile, kështu duhet secili nga shqiptarët të punojë për shtetin e vet, pa marrë parasysh se ku jeton e punon, të bashkuar jena më të fuqishëm se sa veç e veç për interesa personale! Pra, i kisha lutur të gjithë shqiptarët ndihmohuni mese vete e mos u ngatërroni pash atë Kosovë që e keni të Lirë!

Shqiptarët janë popull i Shenjtë dhe i Urtë!

Shqiptari.eu: Një nga shqetësimet për të cilat jeni shprehur edhe publikisht në fb, është demarkacioni. Ka tendencë që ta rikthejnë sërish në Kuvend, a besoni se do të kalojë varianti i Qeverisë dhe Komisionit shtetëror, ku Kosova do të humbte 8.230 hektarë tokë?

Zekeria Kosova: Jo nuk ka gjasa të rikthehet çështja e Demarkimit me Malin e Zi, as të krijimit të një republike serbe në Kosovë për shkak se edhe Serbia e ka marrë këtë punë me seriozitet dhe ju kanë dhënë disa shenja nga ndërkombëtarët që Kosova nuk i takon më Serbisë dhe që urgjentisht duhet të ndërrohet imazhi i Qeverisë së re që vjen nesër apo mbasnesër dhe si do të japin llogari të plotë politikanët që e kanë keqpërdorë legjislativin popullor duke i privatizuar objektet publike dhe marrëveshjet me fqinjët për territor, pra mos ta zgjasë ma shumë, qeveria aktuale duhet të tërhiqet nga veprat shumë të rrezikshme që i ka bërë qe 17 vjet deri në ditët e sotme, ku edhe po e mbajnë pushtetin me dhunë!

Shqiptari.eu: A besoni se disa nga letrat që dorëzoi Hashim Thaçi në prokurori si President i vendit, po dëshiron ti përdor si shantazh ndaj disa kundërshtarëve të fuqishëm të demarkacionit, si në AAK dhe brenda partisë së themeluar prej tij, PDK-së?

Zekeria Kosova: Hashim Thaçi ka mbetur pa si peshku pa ujë, çdo metodë që e përdorë tash, e deri te shkarkimi i tij nuk do ti sjellë atij kurrgjo pozitive sepse Hashimi si politikan ka dështuar qe 17 vjet të fundit dhe e ka pru Kosovën deri në një kolaps të plote si ekonomikisht ashtu edhe diplomatikisht!

Propozimi im personal për të ashtuquajturin President Hashim Thaçi është që të jap automatikisht dorëheqje se ky person nuk është mirë me shëndet as Horizontalisht as Vertikalisht!

Shqiptari.eu: Çfarë mund të ofrojë diaspora në këtë situatë, edhe pse shumë prej tyre janë dalë në mbrojtje të qeverisë për demarkacionin, duket se edhe një pjesë e saj po manipulohet?

Zekeria Kosova: Elektorati është duke bërë një gabim të madh, që po e mbron të keqen, pra po e përkrahin ende Hashimin me shuma të mëdha, pavarësisht që kështu po e devijon rininë e diasporës me dhurata dhe premtime të pakuptimta dhe në dëm të rinisë së Kosovës që s’kanë prosperitet në vendlindje e më gjerë. Rinia shqiptare në Diasporë i ka punët mirë dhe nuk e bëjnë dert se kush është president i Kosovës, po çka ti bëjmë atyre që s’kanë mundësi që të jetojnë dhe punojnë në Atdhe! Nëse duan votuesit e Hashim Thaçit me i ndihmuar vetes dhe shtetit të tyre, i kisha Lutur kombëtarisht që mos ta votojnë. Për Fund mundem të them lirisht që çdo politikan që punon kundër vullnetit të mirë të popullit do të përfundojë shumë poshtë dhe shënohet si Tradhtar.

Shqiptari.eu: Cila është bindja juaj, se çfarë do të ndodhë në të ardhmen, me Kosovën?

Zekeria Kosova: Atë e dinë vetëm i madhi Zot që nuk din të gabojë ku ne njerëzit në çdo fjali të dytë gabojmë dhe nuk kemi dashni të sinqertë, veç hajt të bëjmë qejf e sefa se sa për republikë nuk jena të sinqertë! Ka njerëz shumë të mençur populli ynë, pra lejoni dhe votoni vetëm ata njerëz që e njohin politikën botërore shumë mirë dhe që e mbrojnë cilësinë, punën e qytetarit si gjenerator kryesor i një shteti Demokratik!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...