Published On: 24 Maj, 2016

“Kosova në Kushtetutën e Serbisë, borxh për car Dushanin”

Partia Popullore serbe (SNP) ka thënë se Serbia duhet kundërshtojë presionet ndaj sovranitetit dhe përpjekjet për ndryshimin e Kushtetutës së Serbisë si dhe largimin e Kosovës nga preambula e saj.

“Kushtetuta e Serbisë nuk është lodër që politikanë të ndryshëm të huaj e vendorë shkatërrimtarë të dëshmuar të sovranitetit dhe të rendit kushtetues të vendit tonë ta tërheqin çdo ditë me qëllim që ta suspendojnë dhe nuk bën që akti ynë më i lartë të jetë objekt për nënçmim nga një shtet i vetëm në botë – NATO”, thotë kumtesa e kësaj partie, transmeton “Koha.net”.

SNP (Srpska narodna partija) thekson se përfaqësuesit e Kosovës dhe të KE-së e njohin supremacinë e Kushtetutës së Kosovës ndaj asaj të Serbisë dhe kështu arsyetojnë vonesën dy vjet e gjysmë të formimit të Asociacionit të Komunave serbe.

Kjo parti serbe dje ka kremtuar 667-vjetorin e kanunit të car Dushanit dhe për këtë arsye, ajo, siç thotë kumtesa, thirret në vazhdimësinë e shtetësisë së Serbisë me dinastinë e Nemanjiçëve.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...