Published On: 16 Qershor, 2016

Kosova ndër vendet me numrin më të vogël të publikimeve shkencore, kërkohen fonde (Video)

Këtë e thotë njohësi i arsimit, Halim Hyseni, sipas të cilit, shteti çdo herë është zotuar se do t’i mbështesë njerëzit që do të sillnin publikime shkencore, por ata nuk kanë investuar asnjëherë.

Sipas tij, jo gjithherë janë të domosdoshme buxhetet e mëdha, por e rëndësishme është që të gjenden mekanizma joshës që vendi të zhvillohet në këtë aspekt.

Ndërsa, prorektori për kërkime shkencore, Faton Berisha thotë se deri tash nuk ka pasur buxhet të posaçëm që të financohen projektet shkencore, por kjo do të ndodhë shumë shpejt.

Berisha ka treguar se pritet të ndërtohet një mekanizëm që do të ndihmonte në analizimin e dokumenteve shkencore dhe pasimin e tyre neper revista të ndryshme të njohura për këto çështje.

 

Në Kosovë, edhe këtë vit për të tetën herë me radhë është organizuar java e shkencës e cila ka për qëllim të sjellë sa më shumë ide për zhvillimin e saj.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...