Published On: 26 Prill, 2016

Kosova ka nevojë për alternativat qeverisëse, e jo për politika(n) që prostituohen!


Fadil Maloku

1. Kosova s’ka nevojë për emra të konsumuar medialisht, as për emra që aksidentalisht u futën në politikë, e as për emra që prostituohën herë në njërën e herë në tjetrën parti, por për një ekip menaxherësh me një platformë, pra një vizion dhe ofertë decidive reale sociale e sidomos ekonomike ku; transparenca, përgjegjësia dhe llogaridhënia s’do ripërsëritën si “kauza dhe karota” mashtrimi e tradhtie për qytetarinë akoma naive kosovare!

2. Kosova ka nevojë për (alternativë) elitë të atillë politike që interesin e shtetndërtimit të pambaruar, s’bashku me sovranitetin e cunguar dhe demokracinë e munguar, do i vë mbi interesat mafioze personale, klanore dhe sosh grupore. Sepse, rindërtimi i këtij procesi akoma vazhdon…

3. Etnopsikologjinë dhe mentalitetin e dëshmuar si tejet konservativ në qëndrime dhe gjykime, të etabluar në skenën politike kosovare, mund ta kërcënojë vetëm ai subjekt i ri që do të di; a)ta përmbys vetëkënaqësinë e varësisë obskurante të robërisë nga hedonizmi i shfrenuar, ku shteti do krijoj kushte rehabilitimi, b) ta rrokullis formën e devijuar të improvizimit, mashtrimit dhe rrenës publike, që tashmë e ka marr si formën ashtu edhe përmbajtjen e vlerës dhe standardit, c)ta flakë logjikën e koncesioneve të mëtejme ndajë Serbisë, që jo vetëm po na merr kohën dhe mundin e pamundësisë së kthimit kah vetvetja jonë, d) ta ofrojë rrugën e pashkelur të komunikimit dhe këmbimit të përvojave të dëshmuara prodhuese dhe riprodhuese,e)ta induksionoj faktorizimin e Kosovës në rajon dhe më gjerë përmes një diplomacie shumë më ofensive, se sa gjerë më tani, f) ta fuqizoj idenë e shkrirjes ekonomike, sociale e sidomos asaj kulturore me Shqipërinë…g) ta konsumoj deri në maksimum rikuperimin shëndetësor arsimor jo vetëm me premtime boshe, po me analiza, plane dhe projekte fizibile e kredibile deri në imtësi, h) ta…rilind ecjen e Kosovës kah proceset integruese, por ta planifikoj edhe planin B të dezintegrues të BE-s…etj.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...