Published On: 14 Maj, 2016

Kosova i bën gati udhëzimet administrative për t’arrestuarit e Gjykatës Speciale

  • Kosova po i përmbush obligimet që i ka marrë për themelimin dhe finalizimin e Gjykatës Speciale.

Përderisa Bashkimi Europian si financues i këtij procesi, zyrtarisht ende nuk ka filluar me përzgjedhjen e gjykatësve, e as që ka caktuar buxhetin.

Ministria e Drejtësisë ka hartuar draftet fillestare të tri Udhëzimeve Administrative, si obligim për zbatimin e ligjit për Mbrojtjen Juridike dhe Mbështetjen Financiare të Personave të Akuzuar Potencial në Proceset Gjyqësore pranë Dhomave të Specializuara.

Draftet e këtyre udhëzimeve do të kalojnë fazën e konsultimeve paraprake.

Orhan Hajrizi, udhëheqës i Divizionit për Komunikim Publik, thotë se Ministria e Drejtësisë do ta mirëpres edhe kontributin e akterëve relevantë në finalizimi e këtyre drafteve.

Me rastin e hartimit të drafteve të para të këtyre Udhëzimeve Administrative, është marrë për bazë përvoja e vendeve që kanë kaluar nëpër një proces të tillë, veçmas e Kroacisë. /Tribuna/

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...