Published On: 7 Shkurt, 2016

Kosova ende pa asnjë padi kundër krimeve të Serbisë

  • Jo vetëm në Kosovë, por edhe jashtë saj qeveritarët kosovarë kishin deklaruar se do të kërkonin drejtësi për krimet e Serbisë, raporton KTV.

Madje, një zotim të tillë Hashim Thaçi e kishte dhënë edhe para Këshillit të Sigurimit, në mbledhjen e 26 majit 2015, kur kishte deklaruar se do ta padiste shtetin serb për gjenocid në Kosovë.

Por, dështimin për ta bërë një gjë të tillë, edhe 16 vjet pas lufte, analistët politikë e shohin si dobësi të madhe shtetërore. Analisti Naim Rashiti beson se në Kosovë ende ka mënyra se si të kërkohet llogaridhënie për krimet e shtetit serb.

Ndërsa, profesori i së Drejtës Ndërkombëtare, Afrim Hoti, dyshon nëse lidershipi kosovar e ka marrë seriozisht edhe gjetjen dhe arkivimin e provave dhe fakteve që do ta dëshmonin, herëdokur, kryerjen e gjenocidit në Kosovë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...