Published On: 11 Janar, 2016

Kosova drejt humbjes së gjysmës së territorit dhe shndërrimit në enklavë autonome shqiptare brenda Serbisë!

Ndalo autonominë serbe në çdo mënyrë!

 

Shkruan Prof. dr .Nazim Qehaja

( Ky shkrim nuk vlen dhe nuk rikomentohet për folkloristë, të verbuar, argatë partiak, të shitur për lek, sahanlëpirës, pakurrizor, gënjeshtar, njerëz me gjene të përziera, ata të cilët zgjuar ëndërrojnë dhe për ata, të cilët për së gjalli në botën e amshueshme jetojnë )

Disa fakte konfirmuese, të pakontestueshme, në vijim:

1. Heqja e Republikës me Fusnotë!
2. Nënshkrimi i marrëveshjës në Bruksel për autonominë territoriale, ekonomike dhe politike të komunave me shumicë serbe, e cila do të shtrihet nga pjesa veriore e Mitrovicës deri në Kamenicë.
3. Nënshkrimi i marrëveshjes paqësore mes KFOR-it dhe Ushtrisë serbe, si parapëregatitje për ndërhyrje!
4. Lejimi i hapësirës ajrore të Kosovës, për shfrytëzim nga aviacioni luftarak dhe civil i Serbisë.
5. Formimi i pushteteve lokale, të kontrolluara nga Beogradi, dhe inkorporimi gradual brenda tyre edhe i pushtetarëve, pjesë e pushtetit qendror të Kosovës.
6. Moslejimi i formimit të Ushtrisë së Kosovës.
7. Bllokimi i privatizimit të kompanive kryesore, të vendosura në enklavat serbe, si: Trepça, minierat e Artanës dhe Brezovica.
8. Nisma e konfliktit civil, si shkas për të arsyetuar ndërhyrjen në vijim, bile edhe të KFOR-it.

Si ndodhi kjo! Në Kosovë gjatë 15 vjetëve të pavarësisë së mbikëqyrur, në pushtet u vendosën njerëz të paarsimuar, injorantë, të cilët në emër të UÇK-së vranë, uzurpuan dhe përvetësuan pronën shoqërore, shkatërruan gjithçka pozitive, deri në varfëri ekstreme dhe pesimizëm kolektiv. Bashkimi Ndërkombëtar, pas kërkesave të njëpasnjëshme për ndërprerjen e korrupsionit dhe krimit të organizuar, humbi durimin dhe kërkoi biseda të reja me Serbinë, fillimisht, gjoja për t’i përmirësuar marrëdhëniet, por që më vonë doli se kishin për qellim pajtimin për të bashkëjetuar me Serbinë. Për realizimin sa më të padhimbshëm të këtij plani, Bashkësia Ndërkombëtare fillimisht, përmes akuzës së Dick Martit për krime lufte, implikoi komandantët e UÇK-së, bartës kryesorë të luftës çlirimtare. Personi më i përshtatshëm dhe më i thyeshëm në këtë pikë u gjet Hashim Thaçi me bashkëpuntorë (Adem Grabovci Xhavit Haliti, Kadri Veseli dhe shumë të tjerë). Hashim Thaçi, i frikësuar nga përgjegjësia për vrasjet e pasluftës, fillimisht nënshkroi heqjen e republikës me Fusnotë dhe më pas u pajtua edhe me formimin e Gjykatës Speciale për krime lufte të UÇK-së dhe formimin Bashkësisë së komunave serbe, si parakrijesë e autonomisë territoriale, politike dhe ekonomike të tyre në Kosovë. Bashkësia Ndërkombëtare, duke parë rrezikun e mosrealizimit të këtij plani nga koalicioni i partive pakicë, i quajtur VLAN, ngriti akuzë kundër Isa Mustafës, për krime ekknomike dhe keqpërforim të fondit 3%. Ky më pas, i frikësuar nga Gjykata ndërkombëtare, nën presionin edhe të Ambasadës Amerikane, iu bashkua partisë së Hashim Thaqit në koalicionin e tanishëm LDK-PDK, si shumicë pushtetmbajtëse, qoftë edhe më forcë. Këta pastaj, njëri si Kryeministër i Kosovës dhe tjetri zëvendës i tij dhe Ministër i punëve të jashtme, nga frika e gjykimit për vepra penale, nënshkruan në Bruksel tradhtinë më të madhe nëpër shekuj, firmimin e atonomisë serbe, duke ndarë Kosovën në këtë mënyrë në dy enklava serbo-shqiptare brenda Serbisë.

I këtill në Kosovë do të jetë kiameti, nëse edhe më tutje hesht mileti!
Një ditë të gjithë do ta kuptojmë, por do të jetë tepër vonë!
Këtu të pafajshëm nuk gjejmë, meqë për t’u rrahur duhen dy budallenj!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...