Published On: 10 Shtator, 2016

Kosova do e marrë kodin e saj telefonik në fund të tetorit

Kreshnik Gashi, kreu i Bordit të Autoritetit Rregullativ i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (ARKEP) në Kosovë, bëri me dije se në fillm të tetorit, Kosova do të marrë kodin telefonik shtetëror +383.

Ai i tha KosovaPress-it, se tashmë pala serbe me ndërmjetësimin e Bashkimit Evropian do të heqë bllokadën në ITU.

“Që nga java e ardhshme, pala serbe do ta heqë këtë bllokadë dhe Kosova mund të pajiset me kod në fillim të tetorit të këtij viti. Pritet që me përfundimin e këtij raundi të fundit për telekomin të arrihet marrëveshje që në tetor të këtij viti të publikohet në ITU, dhënia e kodit telefonik për Kosovën”, theksoi ai Gashi.
Por ndërkohë, marrëveshja përfshin edhe futjen në tregun kosovar të një operatori serb të telefonisë së lëvizshme, por që do të jetë me qasje të kufizuar dhe të përkohshme.
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...