Published On: 4 Prill, 2016

Kosova dhe diletantizmi politik

 

Nga Skënder MULLIQI

Kur në krye të pushtetit katapultohen njerëzit e pa integritet, njerëzit pa begraund, edhe i gjithë sistemi funksionin më defekte të mëdha.Kosova është mbytur në diletantizem, duke filluar nga ai kulturor , e kështu zingjirë në çdo hallkë të sistemit.Ngado që sillemi rreth nesh  do të ndeshemi më njerëz jo  të shkolluar, të pa përvojë, e të cilët në këto  poste  kanë ardhur më lidhje të partive  kryesore politike , apo  drejtëpërdrejtë nga njerëzit në pushtet.Si në institucione shkollore, në administratë publike, në ente shëndetësore , në organet e drejtësisë dhe gjyqësor, i kemi njerëzit të cilët janë punësuar sipas këtyre direktivave  si në komunizëm . Nuk është aspak çudi pse kemi nivelin e lartë të krimit të organizuar dhe  të korrupcionit.Pas luftës ndodhën afër 1500 vrasje , disa nga ato edhe për motive politike. Ndodhën  vrasje edhe mbrenda  lokaleve policore, që rrallë ndodhë në ndonjë shtet demokratik. U vodhën  dhomat e dëshmive në Prishtinë dhe në Pejë, dhe  asgjë askujt si ndodhi. Këto gjëra mund të ndodhin në Kosovë dhe ndoshta në Kolumbi. U uzurpuan prona shoqërore, u bë privatizmi i tipt profiteresk duke i lënë punëtoret në rrugë  etj,  të cilat lidhën më njerëzit e kësaj kaste politike.  Shumë kritika nga mediat e shkruara dhe elektronike po shigjetohen kundër këtij pushteti të korruptuar dhe e gjithë kjo po konsiderohet vetëm  zhurmë mediatike, e asgjë më shumë . Këta sylësh politik  nuk po merziten fare  as për humbje  të territorit të Kosovës nga Serbia hegjemoniste.Krejt pas luftën  udhëheqësit më të lartë serb u futën në Kosovë sa herë që deshtën  si në bashqe të babës. I fundit që e bëri këtë punë ishte Aleksandar Vuqiq, i cili sillej si të ishte  edhe kryeminister i Kosovës.Veriu i Kosovës unë për vete kam harruar së kur është vizituar nga ndonjë zyrtarë i lartë i Prishtinës.Nuk po vizitohet veriu , së këta  politikanë janë hapur pas hajnive dhe pas pushtetit  duke harruar shtetin. Serbia secilën ditë e më shumë po e fut ndikimin politik në Kosovë.Elita politike përditë na shesin kopalla së gjendja na qenka e mirë, duke tentuar që tu qesin hi syve opinionit , për dështimet e tyre që nuk  po kan të ndalur.Ky diletantizem politik pa mëshirshem po na qonë në degradim , duke rrënuar edhe ato pak vlera shoqërore që kan mbetur …

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...