Published On: 22 Shkurt, 2016

“Kopilë” të jashtëzakonshëm ka “populli” shqiptar një tufë “agjentësh”

  • A e vranë Xhemail Mustafën sipas stilit të UDB-së (3)

Nga Gjergj Kabashi

MERRNI ATË “DOSJE” DHE OFROJANI POLICISË SË VENDIT TUAJ!

Kjo me gjasë ka pasur efekte të jashtëzakonshme tek shumë pjesëtarë “të marruem” të grupeve të dikurshme ilegale që luftonin për lirinë e Kosovës dhe një MARRE e tillë e madhe i ka ndodhur edhe atij kreu propagandistik-institucional të LDK-së e sipas të gjitha  gjasave edhe kreut të shërbimit sekret partiak të asaj partie në raport me këtë provokimi, kur të shkretët për mend synonin që të nxirrnin prej meje fjalë e mendime që u duheshin për qëllimet që ata duhet t’i dinin, por ato mendime të dhëna me vetëdije nga ana ime, me gjithë faktin se do të duhej t’i kishin të ruajtura në formë “dosjeje” që u është dashur kush e di për çka, duket se nuk kanë pasur guxim dhe nuk kanë as sot ta shtinin në punë …

Merrni atë «dosje» dhe ofrojani policisë së vendit tuaj! Çfarë prisni tashmë? Apo mos unë, si i provokuar prej jush, u dashka t’ua dërgoj?!

Kështu ka ndodhur gjithmonë kur ai që nuk llogarit mirë e vë kokën aty ku nuk duhet vënë as gishti, kështu që mezi e kanë nxjerrë kryet, “tuj i lanë brinat”, prandaj për halabakë dhe kriminelë të tillë nuk është fare me rëndësi se kur dhe kush ua ka pa sherrin.

Po pse ta bëjë veten një intelektual që t’i vijë turp?

Gazetaria dhe publicistika dihet që janë fusha të veprimit intelektual, ku mendimi kritik dhe shpirtbardhësia janë fjalët e para që i shquajnë. Njeriut duhet t’i vijë turp, vetëm kur ka arsye për këtë. Mua nuk ka përse të më vijë marre, në asnjë mënyrë, qoftë edhe nëse, paralelisht, ma ke mashtruar edhe vëllain. Ngushtim i madh! A  mos jam unë ”binjak siamez” me dikë? Unë jam gazetar zbulues, e dija se çka bëja, ndërsa ai dhe shumica e atyre që më provokuan nuk e kanë ditur se çka kanë bërë… Mua kanë tentuar të më mashtrojnë, por nuk kanë mundur. Përkundrazi. Të parët që tentuan të më mashtronin kanë vuajtur që nga ajo kohë për shkak të atij gabimi tragjik që e bënë, ose së paku këtë vuajtje e kanë shëruar me “paren e madhe popullore”, në saje të solidaritetit e mirëkuptimit të ndërsjellë të kriminelëve të bashkuar…

Kush e hangër, e hangri.

Me rëndësi është që kriminelët të ecin përpara, deri në momentin kur “kungulli” nuk u shkon më  “mbi ujë”. Njëri grup i lëmshit të puthitur të provokatorëve është ndalur ka ma shumë se dhjetë vite, ndërsa tjetri duket se ka frenuar bukur mirë dhe është duke bërë përpjekje të dukshme tërheqjeje në momentin kur të gjithë së bashku janë lexuar e deshifruar nga elitat e reja intelektuale të fushave të ndryshme, me gjasë edhe nga policia e re e vendit.

Kësaj i thonë, “kadal ore beg, se ka hendek!”

Edhe këtu është efekti i Marres, i turpnimit të tyre nga pjesëtarët kriminelë të Slluzhbe Drzhavne Bezbednosit apo kriminelëve të shërbimeve sekrete partiake, – që është e njëjta gjë – por njeriu duhet të dalë mbi veten dhe mbi ato veprime që i kanë ndodhur pa vullnetin e tij por duke qenë i mashtruar. Nuk do të thotë kurrë dhe në asnjë rrethanë se ai që i mashtron të tjerët është ma i zgjuar se të mashtruarit, andaj njeriu i mirë duhet të ndeshet me vetveten në raste të tilla specifike kur pas mashtrimit qëndrojnë kriminelë shërbimesh sekrete dhe ta thonë të vërtetën, sado e hidhur që të jetë ajo. Njeriu duhet të jetë i durueshëm dhe falja duhet të jetë pjesë e natyrës njerëzore, se ai që nuk fal nuk është njeri në kuptimin e mirëfilltë të fjalës. Madje, njeriu për shokun dhe mikun e vet, duhet të mendojë se si kanë qenë sjelljet e tij në një situatë tjetër, apo në situata të tjera. Sigurisht të mira, dhe e mira duhet të mbahet në mend. Por, këtu kemi të bëjmë me veprime dhe gjuhë të helmët të shërbimeve sekrete të shqiptarëve të ligj dhe këto është zor të falen. Jetën e vet asnjë njeri nuk duhet ta falë. Jetën e jetojmë vetëm një herë.
Këtyre viteve kam marrë letra të shumta nga njerëz që ma duan të mirën por edhe nga të tjerë që nuk më duan për qëllimet që ata i dinë e që do të duhej t’i bënin publike dhe nga të tjerë që më kanë shkruar me emra të trilluar. Ma së shumti ka shpifur, më ka sharë e fyer një «person» me nofkën “Tano Turku” nga webi fundamentalist-islamist, “Çamëria”, i njohur për qëndrime antishqiptare e antiperëndimore. Qindra faqe të shkruara me fyerje e trillime të  paimagjinueshmet, të mbledhura me rrugë operative! E theksoj: me rrugë operative!

Kjo ka ndodhur pas deklarimit tim personal e familjar për fenë që ndiejmë se i përkasim, e që nuk do të duhej të ishte problem e as ta preokuponte askënd. Gjuha e tij kriminele ka qenë mizore dhe kjo gjuhë më parë se e një islamisti politik, ka qenë gjuhë e sajuar gjetiu, kryesisht në Prishtinë, dhe unë tash e them se gjuhën e tillë e kanë sajuar e dërguar më tutje persona të caktuar nga qarqe islamiste kosovare me  prapaskenën e tyre të përbërë nga kriminelë të SHIK-ut të PDK-së. E kur kriminelë të tillë shërbimesh sekrete zhvillojnë fushata të tilla denigruese ndaj një personi, është shumë e qartë se segmente të caktuara të atij shërbimi (se, fundja, SHIK-u është organizatë atdhetare, sikurse që ishte të thuash në tërësinë e vet edhe shërbimi i LDK-së), e kanë një konflikt «të ngrirë» me mua dhe në çdo çast, rast e rrethane duan të nxisin konfliktin e të tjerëve me mua .Natyrisht se unë nuk kam pasur mundësi dhe as që ka qenë qëllimi im t’u përgjigjesha fëlliqësive të tilla, por kriminelëve të tillë ua them vetëm një gjë: Kini durim e prisni se ashtu si nuk do të mund të ikin e as të fshihen kund «bujarbukoshasit», nuk do të mund të ikë askush tjetër, ngaqë gjurmët e krimit mbesin, qoftë në terrin e natës a në dritën e diellit.  Ngacmimet dhe provokimet ndaj meje janë zhvilluar pasi kisha hyrë,- pa e ditur ndoshta as vetë se gjendem në «zonën e ndaluar», ku vepruakan  burrat e mëdhenj të krimit, aty ku ata i bëkan llogaritë, pazarin e vet, pra aty ku ata mund të vriten, priten e prapëseprapë të bashkohen për qëllime të «larta» xhepash e interesash me njëri tjetrin.

Kush jep pesë pare për Xhemail Mustafën, e lëre më për Bajram Kabashin!


XHEMAIL MUSTAFËN E VRAU NDESHJA E LËMSHIT TË KRIMIT TË DY SHERBIMEVE SEKRETE PARTIAKE DHE PROPAGANDISTËVE TË DYJA PARTIVE

Më 23 nëntor 2000 e vranë Xhemail Mustafën, tek dera e banesës në Prishtinë. I vetëdijshëm se baza e këtij krimi është ndeshja e lëmshit të krimit nga dy shërbime sekrete partiake(LDK-PDK) dhe propagandistëve të dyja partive,pas vrasjes së tij u thashë se «kështu ndodh kur ngatërrohen rankoviqistët me enveristët», këta sllavë të dhunshëm në jetën e kombit tonë. Bashkëbisedimi provokativ pas kësaj ngjarje tragjike u ndërpre për nja pesë ditë e më 27 nëntor 2000 e mora këtë letër, ku kriminelët e bashkuar ishin munduar të  pështillnin e mbështillnin për këtë akt tragjik, duke lënë të kuptohej se ata nuk ishin «ata» që qëndronin pas krimit monstruoz.

Ja pjesë të kësaj letre:

«Bajram,

Jemi aq të hutuar pas ngjarjeve të fundit, sa edhe une ndonjehere dyshoj nese je apo nu je ti bajram Kabashi. Por, une e kam informatën e sigurt dhe i heq dyshimet. Sidoqofte, gjate diteve të ardhshme do te jem ne levizje per shkaqe sigurie dhe e vazhdojme muhabetin nen qetesi te cilen e kam humbur fare…… Tani e hapa adresen pas tere kesaj rremuje qe po e shkakton shkau kesaj rradhe e jo ata per te cilet po flet.»

(vërejtja ime; pra jo «rankoviqistët dhe enveristët” e LDK-PDK, për çka i akuzoja, por «shkau kesaj rradhe e jo ata per te cilet po flet.»). Edhe unë them se ata që bëjnë veprime të tilla antishqiptare, duke e mashtruar gjithë elementin propagandistik-policor të një partie tjetër, LDK-së, përmes përdorimit tim (e të një tjetri që nuk dua t’ia përmend emrin) si karrem ngashënjyes për të treguar fuqinë e mendjes së «çlirimtarëve triumfues», nuk mund të jenë shqiptarë të vërtetë por vetëm «shkije», pra serbët e jetës sonë të stërmunduar si popull. Nuk mund të kuptoj se si është e mundur që ca cuba malesh, së bashku me ca cuba restorantesh – të parët si «atdhetarë të mëdhenj» e të dytët si «intelektualë të mëdhenj», të shkaktojnë këso fatkeqësish, duke krijuar situata tragjike me provokimet e tyre të panevojshme, përmes të cilave marrin jetë njerëzish të pafajshëm. Në fillim të vitit  2001, një person tjetër i provokuar paralel me mua nga i njëjti email (paramendo çmendurinë, shfreninë e nënçmimit mizor udbash!), e rrahin mizorisht pasi e kishin mashtruar te dehur duke e vënë në pritën e organizuar “diku kah Lipjani”…Pra, atë e rrah porosia e të njëjtit shtab të krimit, që kishte porositur vrasjen e Xhemail Mustafës.
Duke qenë një vëzhgues dhe vrojtues nga vendi i ngjarjes në Kosovë për pothuaj dy dhjetëvjetësha, ku krimin isha munduar ta percillja “milimeter për milimetër”, mund të them se mendimi im është se fanatikët e LDK-së kanë qenë ngacmues të mëdhenj ndaj të gjithë atyre që donin «t’ua merrnin pushtetin» iluzor, që faktikisht në terren e ruante ushtria dhe policia pushtuese e Serbisë, provokim ky që pastaj ra në kundërshtim pothuaj luftarak nga segmente të caktuara të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, që siç e dimë tashmë, solli kundërshtime, mospajtime e mosnjohje meritash të ndërsjella, madje fyerje të vrazhda e tepër të ulëta ndërshqiptare, viktimë e të cilave ra populli i pafajshëm dhe të gjithë ata që me vetëdije a naivisht ishin të rreshtuar në këtë a atë parti. Konflikti në realitet ishte ndërmjet atyre që donin të ruanin një pushtet dhe një komoditet që e kishin krijuar të thuash pa merita por që me demagogjinë e tyre dhe pseudourtinë arrinin të ruanin besimin e votuesve ndaj tyre, dhe të tjerëve, luftëtarëve dhe «luftëtarëve» që  për të ardhur në pushtet, qoftë edhe me dhunë, qenë në gjendje ta shkatërronin e kallnin Kosovën.
Pasojë e ambicieve të tilla përbindëshe për pushtet, qe edhe likuidimi i dhjetëra njerëzve me ndikim në LDK, ku kulmi u arrit me vrasjen e Xhemail Mustafës. Aktualizimi i vrasjes së tij me paralajmërimin trevjeçar të dhënë në disa të përditshme të Kosovës, se, «janë identifikuar vrasësist e Xhemail Mustafës», është një lojë shumë perfide, një lojë e intrigë e thellë e nëntokës dhe mafisë politike, e cila tashmë sheston se cila do të duhej me qenë «pista» e zbulimit të këtij krimi të rëndë. Edhe nëse vrasësi apo vrasësit e tij identifikohen, arrestohen e dënohen siç e meritojnë nesër, prapëseprapë, nuk është bërë të thuash asgjë se vrasësit e njëmendtë të tij nuk janë ata mercenarë që shkrepën breshëri plumbash në atë njeri të pafajshëm, por janë ata kriminelët e LDK-së dhe sidomos barbarët  e PDK-së, që menduan se me një Xhemail të vrarë dhe një LDK me udhëheqësi të trembur, do të stabilizojnë Kosovën për interesat e tyre me bazë në antishqiptarizëm. Nëse nuk gjenden urdhërdhënësit që me një shtet juridik nuk është zor të mos zbulohen, nuk mund të konsiderohet se është bërë ndonjë zbulim nëse përpara bankës së të akuzuarit del një-apo dy “fahrudingasha”, se “fahrudingashët” menjëhere shpallen të çmendur dhe këdo që e shohin, ne vend qe te flasin ia qesin gjuhën përjashta…

“Kopilë” të jashtëzakonshëm i ka “populli” shqiptar një tufë “agjentësh”…;këto “forma pa përmbajtje”, këto “arra pa thelb brenda…”
Titullin e këtij shkrimi e bëra në formë pyetjeje se «A e vranë Xhemail Mustafën pasi atë dhe shtabin propagandistik-policor të LDK-së e kishin mashtruar, që të më provokonin mua?», që është edhe një titull-dilemë për vrasjen e tij… Tash po them se platforma për vrasjen e tij është pikërisht ky provokim i kotë nga emaili , bujarbukoshi@yahoo.com, i datës 17 nëntorit të vitit 2000 dhe cytjet ngashënjyese, të mjera dhe mizore në qëllimin e vet për ta paraqitur dikënd sikurse mua naiv me çdo kusht, ndërsa përpjekjet e mia të thuash jo të anshme partiakisht për Kosovën, të kota në çdo aspekt. Gjuha e përdorur gjatë gjithë kohës sa zgjati provokimi ndaj meje ka qenë nëncmuese, madje në mënyrë të vecantë është përbuzur veprimtaria ime intelektuale si gazetar që mund të vërehet që në letrën e parë, ku më shkruajnë për librin tim bashkëbisedues, «Baleta më ka thënë…». Kur një gazetar e tradhton e përbuz një gazetar tjetër pa të drejtë, vetëm se dikush ia/ua ka mbushur mendjen se «ai» apo «ata» janë të rrezikshëm, dihet botërisht se gazetarit/gazetarëve apo palaçove të tjera pseudointelektuale, është tjetërkush që ia kontrollon jetën profesionale, që flet para së gjithash për mungesën e kulturës dhe etikës profesionale. Në këtë mënyrë tradhtohet Kodi Gazetaresk i Mirësjelljes. Udbashët e Kosovës – të gjithë me rend – qofshin ata të fshehur pas maskash të superpatriotizmit, janë ata që kanë pasur dhe kanë detyra për të krijuar një kaos e pështjellim tragjik me ngatërresat e tyre, me gjuhën e tyre helmatisëse e poshtëruese. Zbulimi i veprimtarisë antishqiptare të fanatizmave partiakë të dy partive politike që e kanë sjellë vendin pothuaj buzë kolapsit me ngatërresën e tyre të vazhdueshme, është detyrë mbi detyrat e Policisë së Kosovës më parë se e EULEX-it, pasi problemet tona ne do të duhej t’i zgjidhnim vetë. Personalisht, deri vonë, kam pritur që Policia e Kosovës do të më ftonte për ndonjë informatë, por kjo nuk ndodhi gjë për të cilën mua më vjen keq. VIJON

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...