Published On: 11 Mars, 2016

KONTROLLI PAT – DOWN DHE INJORANCA KLASIKE E GAZETARËVE KOSOVARË

Gëzim Muçolli

Tashmë jemi mësuar që kohëve të fundit çdo gjë në Parlament dhe rreth tij sado jonormale të jetë , me përsëritje të rregullt, fillon të na duket mjaft normale.
Elementet e reja që janë futur në veprimin dhe mosveprimin e Parlamentit , jo të pranishme më parë, të paparapara me rregullore dhe të futura me qëllim të strategjisë së shtimit të efektit politik të bllokut opozitar në mungesë të mirëkuptimit qytetar nga shumica parlamentare.
Secilën herë që shohim efekte të reja të opozitës shohim edhe rritje të efekteve kundër nga pozita pushtetare. Masat e sigurisë të shtuara deri në përdorimin joproporcional të dhunës policore ndaj deputetëve të caktuar.
Ngjarja e fundit është pasqyrë e teprimit dhe nervozitetit të palëve. kontrollimi trupor i deputetit R.S. nga ana e policisë dhe protesta e tij me reagimi të theksuar , në prani të kamerave të televizioneve flet per qasje të mjerueshme të gazetarisë kosovare përherë në kërkim të lajmit bombastik jo rrallë duke shkelur të drejtën e privatësisë dhe dinjitetin e të zgjedhurve të popullit.
Deri më sot asnjë medium nuk e definoi qartë se mënyra si u kontrollua para kamerave deputeti R.S. është teknikë e kontrollit direkt trupor e cila zakonisht përdoret kur e kërkojnë rrethanat dhe masat e shtuara të sigurisë në aeroporte dhe stadiume.
Kjo mënyrë është e njohur si Kontroll PAT – DOWN.
Kontrolli Pat-Down duhet të kryhet me një sjellje mjaft “miqësore” duke evituar qëndrim inkuizitor jo në përputhje me ambientin ku kryhet si psh. në aeroporte, stadiume, etj. Ky kontroll përfshin:
–kërkesën që të tregohen gjesendet e mbajtura neper xhepa dhe brenda rrobeve ;
– kërkesën që të hapen duart dhe këmbët per ta mundësuar një kontroll adekuat me prekje në pjesë ku mund të fshihen mjete të rrezikshme .
Kontrollli me prekje me duar duhet të bëhet gjithmonë me kujdes dhe me respekt ndaj dinjitetit të personit që kontrollohet.
Kontrolli i personit duhet të bëhet gjithmonë nga persona të së njëjtës gjini.
Tash vlerësoni vetë se sa mund të ishte në përputhje me dinjitetin e deputetit të Parlamentit të Republikës së Kosovës , kontrolli Pat-down ndaj deputetit R.S.
(Fotografia këtu ka vetëm karakter ilustrues dhe lehtësues.).

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...