Published On: 27 Maj, 2016

Konstatohet se foshnjës A.B. i është këputur dora vetvetiu (Foto)

Inspektorati Shëndetësor ka konstatuar se foshnjës A.B., për rastin e së cilës u publikua një artikull i gjatë në “Zëri”, i është amputuar dora në mënyrë spontane. Në asnjë dokument shëndetësor nuk vërtetohet se familjarët u informuan për pasojat dhe komplikimet e fëmijës, duke përfshirë edhe rrezikun e verbimit nga retinopatia premature

Edhe në raportin që ka hartuar Inspektorati Shëndetësor i Ministrisë së Shëndetësisë për fëmijën A.B. ka konstatuar se në kontrollin e vetëm që ia ka bërë oftalmologu fëmijës gjatë katër muajsh qëndrimi në spital, nuk ka vërejtur shenja patologjike në sy. Fëmija, tash dy vjeç, është i verbër dhe pa njërën dorë.

Inspektorati Shëndetësor ka vërtetuar se mjeku oftalmolog i kishte rekomanduar foshnjës derisa trajtohej në Klinikën e Neonatologjisë që të kontrollohej tek pas një muaji.

Ndërkohë, në raport ceket se edhe pse ka rezultuar se A.B. ka qëndruar katër muaj në Klinikën e Neonatologjisë, atij i është bërë vetëm një kontroll mjekësore për sytë, derisa konstatohet se foshnjës i ishte këputur vetvetiu dora gjatë mjekimit në klinikë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...