Published On: 27 Prill, 2016

Konferenca e grave parlamentare, Meta: Mbështetje për të rritur rolin e gruas në shoqërinë tonë

Konferenca rajonale e grave deputeti këtë herë u ndal në Tiranë, ndërsa karriget e Kuvendit si rrallë herë ishin të gjitha të zëna nga gratë deputet dhe kryebashkiake.

Një fjalë përshëndetëse në këtë konferencë mbajti edhe kreu i Kuvendit, Ilir Meta, i cili theksoi se tashmë edhe në vendin tonë roli i gruas në vendimmarrje ka ardhur në rritje dhe se ky fakt është një inkurajim për të ardhmen.

Ndër të tjera Meta tha se duhet të bëhen ndryshime ligjore me qëllim që të shtohet numri i grave deputete.

“Ngjarja më pozitive gjatë kësaj legjislature mund ta konsiderojmë edhe historike është krijimi i Aleancës së Grave Deputete. Kjo nuk është përjetuar pa shqetësim për burrat. Suksesi më i rëndësishëm më i dukshëm që do të mbetet është ndryshimi në kodin elektoral, ku u vendos që në listën për këshilltarë një në dy anëtare të jetë patjetër grua. Kjo ka bërë të mundur që në Këshillin e Bashkisë Tiranë,  kemi një shumicë gjinore në favor të grave.

Angazhimi i përbashkët i zonjave deputete kanë ndihmuar për të sjellë në plan të parë çështje sociale të cilat shpesh eklipsohen për arsye të retorikës konfiktuale, çështje shterpë do t’i quaja unë.

Në drejtim të etikës solidariteti i tyre shpesh herë ka qenë mjaft pozitiv dhe unë i inkurajoj se sa herë të shkelet etika në Kuvend të reagojnë sepse mbrojnë standardin që duhet të zbatojë parlamenti në raport me opinionin publik

Duke qenë se jemi në prag të zgjedhjeve të ardhshme të shtohet bashkëpunimi mes zonjave deputete, por jo vetëm ato, ne kemi edhe organizata që merren me të drejtat e grave, në mënyrë që të realizojmë një hop cilësor për përfaqësimin e gruas në Kuvendin e Shqipërisë.

Ky Kuvend përjetoi disa momente aspak të këndshme ne drejtim të imazhit, etikës për shkak të fare pak deputetëve, por lajm i keq është lajm, lajmi i mirë nuk është lajm.

Atë hap që ndërmorëm në zgjedhjet vendore ta marrim edhe në zgjedhjet parlamentare. Ju siguroj mbështetjen time në nismat tuaja që synojnë rritjen e rolit të gruas në të gjithë shoqërinë tonë”, tha Meta.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...