Published On: 20 Janar, 2016

Komunitetet fetare në Shqipëri kundër projektligjit për homoseksualët

  • Një projektligj i cili po hartohet nga Ministria e Drejtësisë dhe Ministria e Mirëqenies Sociale, ka për synim lejimin e bashkëjetesës për homoseksualët.

Projektligji pritet të ndryshojë kodin e familjes, ku bashkëjetesa nuk do të jetë vetëm mes një burri dhe një gruaje por edhe mes burrave apo mes grave.

Drafti ka hasur në kundërshtimet e forta të përfaqësuesve të komuniteteve fetare në vendin tonë. Krerët e komuniteteve fetare në Shkodër janë bërë bashkë, duke i bërë apel qeverisë që të mos meritojnë një ligj të tillë, pasi do të shkatërronte familjen, shkruan “Shqiptarja”.

Imzot Angelo Massafra, arqipeshkëv i Shkodrës, Imam Muhamed Sytari, myfti i Shkodrës dhe At Nikolla Petani, famullitar i kishës Ortodokse, kanë dalë hapur kundër martesave gay por edhe ndaj fenomeneve si pornografia.

“Njeriu duhet të formojë familje e të kujdeset për të, të trashëgojë jetën me edukimin e fëmijëve dhe trajtimin sa më dinjitoz të nënës së fëmijëve të tij”, kanë thënë ata.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...