Published On: 24 Mars, 2016

Komuna e Prishtinës: Vetëvendosjes i kemi dhënë leje për aktivitet politik në shkolla

Drejtoria e Arsimit në Komunën e Prishtinës me anë të një komunikate për media ka sqaruar se ka dhënë leje për shfrytëzim të hapësirës në shkollën fillore “Faik Konica” për tubim publik, në kërkesën e dërguar nga Lëvizja Vetëvendosje.

“Në këtë kontekst duam të theksojmë se shkollat si objekte shfrytëzohen për debate publike qoftë nga institucionet, qoftë nga subjektet politike, apo edhe nga subjekte të tjera, pa e penguar procesin mësimor, pra pas përfundimit të tij”, thuhet në sqarim.

Sipas komunikatës së komunës së Prishtinës, ky tubim nuk është mbajtur me nxënësit e shkollës “Faik Konica”, por me nxënës të shkollave të mesme të kryeqytetit, të cilëve nuk iu është imponuar tubimi në shkollat e tyre gjatë procesit mësimor, por ata me vullnet të tyre kanë mund të zgjedhin se a do të marrin pjesë në tubim apo jo. Prandaj as që bëhet fjalë për shkelje të ligjit.

“Dhe në fund, nxënësit e shkollave të mesme i përkasin grupmoshës nga 16-18 vjeç, moshë kjo për të cilën me Kushtetutën e Kosovës lejohet nxjerrja e dokumenteve personale të identifikimit dhe të udhëtimit, dhe lejohet anëtar ësimi në subjekte politike, së këndejmi edhe pjesëmarrja në debate publike, qofshin ato edhe politike”, thuhet në komunikatë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...