Published On: 27 Janar, 2016

Komuna e Prishtinës shpërndan pako higjienike dhe shkollore për fëmijët e komuniteteve pakicë

Komuna e Prishtinës, ka implementuar fazën e dytë të projektit, për shpërndarjen e pakove higjenike sanitare dhe pakove shkollore për nxënësit e këtyre komuniteteve

Ky projekt është planifikuar në kuadër të Planit të Veprimit lokal për integrimin e komuniteteve rom, ashkalinj dhe egjiptas. Aktualisht në shkollat e nivelit fillor dhe të mesëm në Komunën e Prishtinës vijojnë mësimin 104 nxënës të komunitetit rom, ashkalinj dhe egjiptas.

Kosova në raportin e fundit nga Human Righs Watch, është vlerësuar më një progres të vogël në drejtim të integrimit të këtyre komuniteteve, njëherit është vlerësuar se mungon iniciativa politike për të integruar këto komunitete.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...