Published On: 13 Shtator, 2016

Kompanitë gjermane i përgjigjen Merkelit : Refugjatët nuk janë të përgatitur për punë

Kompanitë gjermane i kanë sqaruar kancelares gjermane Angela Merkel se pse ata nuk kanë arritur të punësojnë shumë refugjatë, sikurse kishte kërkuar ajo.

Merkel edhe pse në ‘luftë për mbijetesën e saj politike’ u ka bërë thirrje kompanive gjermane që të punsojnë refugjatët që kanë hyrë në Gjermani gjatë vitit të kaluar, transmeton koalb.com.

Shuma nga kompanitë i janë përgjigjur asaj duke i thënë se refugjatëve u mungon aftësia e gjuhës gjermane dhe shumica nga ta nuk kanë ndonjë kualifikim përkatës, por ndër problemet kryesore mbetet leja e tyre e qëndrimit në vend pasi mendohet se shumica nga ta do të kthehen në vendin e origjinës.

Sipas një sondazhi të kryer nga Reuters nëpër kompanitë gjermanë ka rezultuar se vetëm 63 refugjatë janë punësuar.

Nga 63 refugjatë, 50 janë punësuar në Deutsche Post DHL e cila ka deklaruar se aplikon një ‘qasje pragmatike’ .

Shumica e kompanive të mëdha gjermane, veçanërisht ato në prodhim, preferojnë të punësojnë nëpërmjet programeve të strukturuara të stazhit, në të cilën ata trajnojnë të rinjtë deri në katër vjet për punë me kualifikim të lartë.

Por, sipas kompanive refugjatët e ardhur nga Siria, Iraku dhe Afganistani nuk janë të përgatitur për këto trajnime. /Koalb.com

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...