Published On: 21 Janar, 2016

Komandanti turk e detyron të birin të hyjë në togën e pushkatimit të babait të tij

Shkup, 1910 – Një oficer fisnik shqiptar në ushtrinë turke i cili ishte bashkuar me kryengritësit shqiptarë, u kap dhe u dënua me pushkatim. Djali i tij, që ishte në Shkup, ishte pjesë e skuadrës së pushkatimit. Komandanti turk Mirsad Risa Beu e kishte detyruar me forcë djalin e tij që të ishte pjesë e skuadrës së pushkatimit, edhe pse ai kërkoi me insistim që të përjashtohej nga ky detyrim i tmerrshëm, dhe çnjerëzor, por komandanti Mirsa Risa Bej e detyroi atë! Duke mos pasur zgjidhje tjetër, i biri kishte qëlluar në ajër, komandanti turk e kishte arrestuar atë në vend në prani të kufomës së babait të tij. (Shkëputur nga faqja FMimages)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...