Published On: 1 Korrik, 2016

Komandanti suprem i NATO-s vizitoi KFOR-in

 

PRISHTINË, Kosovë.Komandanti i posaemruar Suprem i Aleancës për Evropë (SACEUR), gjeneral Curtis M. Scaparrotti vizitoi SHP të KFOR-it në kampin “Flim City” në Prishtinë ku u mirëpritë nga Komandanti i Forcave të Kosovës, gjeneralmajori Guglielmo Luigi Miglietta.
Gjatë vizitës, gjeneral Scaparrotti u njoftua nga gjeneral Miglietta dhe stafi ndërkombëtar i SHP-së në lidhje me zhvillimet e fundit të situates aktuale të sigurisë dhe situatën politike në Kosovë si dhe në përgjithësi në regjionin e Ballanit Perëndimor.
“Puna e përkushtuar e ushtarëve të NATO-së ka mundësuar përparim politik dhe diplomatik në vend duke siguruar lirinë e lëvizjes dhe duke ndihmuar në ruajtjen e një ambienti të qetë dhe të sigurtë,” tha gjenerali Scaparrotti. “Ishte kënaqësi të takojë disa nga burrat dhe gratë që po kontribuojnë në këtë mision të rëndësishëm.”
Komandanti suprem shprehu mirënjohje për situatën e përgjithëshme të përmirësuar të sigurisë dhe theksoi rolin kyç të KFOR-it si një nxitës efektiv i procesit të normalizimit në Kosovë.
Komandanti suprem gjithashtu pati rastin që të takohet me pjesëtarët e KFOR-it që perfaqësojenë 31 kombe dhe komandantët e njësive të tyre përkatëse. Gjatë angazhimit me trupa, ai thekësoi rëndësinë e KFOR-it në kontekstin delikat dhe kompleks të Ballkanit dhe nevojën për të vazhduar përmbushjen e misionit të promovimit të progresit dhe dialogut në regjion.
Si pjesë e kësaj vizite, komandanti suprem, i shoqëruar nga KOM KFOR-i, takoi disa nga zyrtarët e lartë te institucioneve në Kosovë, përfshirë edhe Presidentin Hashim Thaçi, Kryeministrin Isa Mustafa dhe zëvendës Kryeministrin Branimir Stojanovic; “Ambasadorët e Kunitit”, Ambasodrët e Francës, Gjermanisë, Italisë, Mbretërisë së Bashkuar dhe Shteteve të Bashkuara në Kosovë si dhe disa nga përfaqësuesit e Bashkësisë Ndërkombëtare, si përfaqësuesin special të BE-së, përfaqësuesin special të UNMIK-ut dhe shefat e misionit të OSCE-së dhe EULEX-it.
Autoritetet ndërkombëtare dhe vendore shprehen mirënjohjen e tyre te komandanti suprem për kontributin e thekësuar të kontigjenteve të KFOR-it në ruajtjen e ambientit të qetë dhe të sigurtë në regjion.
Komandanti suprem nënvizojë bashkëpunimin pozitiv dhe të ngushtë me të gjitha organizatat ndërkombëtare dhe vendore si esencial për të ruajtur lirinë e lëvizjes së lirënë tërë Kosovën.
Në fund të kësaj vizite, gjnerali Scaparrotti vizitoi manastirin ortodoks të Graqanicës ku u takua me peshkopin Teodosije.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...