Published On: 6 Qershor, 2016

Komandanti i forcave të përbashkëta në Napoli përshëndet pjesëtarët e shërbimit të KFOR-it

kfor34
PRISHTINË, Kosovë–Komandanti i Forcave të Përbashkëta Aleate në Napoli, Admirali i Marinës së SHBA-ve Mark Ferguson dhe pasardhësja i tij, Admirali Marinës së SHBA-ve Michelle Howard, vizituan shtabin e përgjithshëm të Forcës së Kosovës (KFOR) dhe u pritën nga Komandanti i KFOR-it, të Ushtrisë italiane Gjeneral Major Guglielmo Luigi Miglietta.
Admiral Ferguson dhe Admiral Howard u informuan nga komandanti i KFOR-it dhe stafi ndërkombëtar i shtabit të përgjithshëm mbi zhvillimet e fundit të situatës së sigurisë dhe situatës politike në Kosovë, si dhe rajonin e gjerë të Ballkanit.
Pas brifingut, Admirali Ferguson përshëndeti pjestarët e shërbimit të KFOR-it dhe theksoi rëndësinë e KFOR-it në kontekstin delikat dhe kompleks të Ballkanit dhe nevojën për të vazhduar për të përmbushur misionin për të promovuar progresin në rajon.
Në ceremoninë pasuese, flamuri iAdmiralit Ferguson nga qëndrimi i tij si Komandant i Forcave të Përbashkëta Aleate në Napoliështë ulur dhe ështëngritur ai i pasardhësit të tij. Admirali Ferguson ka inspektuar Gardën e Nderit të përbërë nga kontingjente të ndryshme që shërbejnë me KFOR-in. Gjithashtu,përveç përfaqësuesve të lartë kombëtarë,të pranishëm ishin edhe oficerë të lartë të stafit dhe kryetarët e degëve të shtabit të përgjithshëm të KFOR-it. Admiralit Ferguson iudhuruaflamurii tij i Komandës, përpos flamurit të KFOR-it, për të shënuar rastin dhe si një kujtim imandatit të tij siKomandantit të Forcave të Përbashkëta Aleate.
Gjatë vizitës, këta zyrtarë të lartë patën mundësinë për të fluturuar mbi zonën e Veriut dhe për të vizituar Urën Austerlitz në Mitrovicë.Admirali Ferguson dhe Admiralja Howard gjithashtu vizituanbazën e propozuarushtarake operative të helikopterëveafër aeroportittë Prishtinës, për të parë punët e vazhdueshme që po ndërmerren.
Vizita e Admiralit Ferguson mundësoi edhe prezantimin e pasardhëses së tij Admiral i Marinës SHBA-së Michelle Howard, si Komandant i ardhshëm i Forcave të Përbashkëta Aleate në Napoli.
Ceremonia e ndërrimit të Komandantit të Forcave të Përbashkëta Aleate në Napoli, do të zhvillohet në Napoli, më 7 qershor 2016.

kforkoman

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...