Published On: 9 Gusht, 2016

Kolonel Muslim Pasha, askush në botën demokratike nuk mund ta pranojë demarkacionin e Komisionit shtetëror të Kosovës

 

Shkruan: Kolonel Muslim Pasha

 

Tanimë dihet që vija historike e ujërrjedhës që ndan Kosovën me Malin e Zi…pra vija që kalon në Çakorr, e pastaj kurrizeve të ujëndarjes në Kullë… e kështu gjeografikisht në ujëndarje, është spostuar dhe komisioni ka pranuar Kadastrin… Atëherë le të na sqarojë Qeveria se ku është vija në natyrë, pra kjo vija e Kadastrit, atje ku është fundi i parcelave private kullosore apo pyjore etj… Secila parcelë shqiptare duhet të përkojë në përputhje me parcelën tjetër fqinjë malaziase. Atëherë të bëhet e qartë në shkallë të madhe hartografike, ky vijim pikash e vijash formash të këtyre parcelave private të cilat shenjojnë kufirin që ju nuk po na tregoni. Kërkohet kësilloj, një përshkrim i saktë i pronave fundore dhe formave të relievit (në kurriz… përmes arës, në këndin kodrinore… 230 metër në veri… në fillim të pyllit etj. Kërkohet me saktësi ligjore ndërkombëtarisht përputhja e vijës që ata kanë nxjerrë me individët, me emra të tyre me emra të vendeve,  në njërën krahë e në  tjetrin. Pra e gjithë vija përshkruhet herë me fjalë here me koordinata e herë më lartësi relievi. Janë pretenduar se janë 34 pronarë që u kanë mbetur pronat jashtë… ku janë ato, largësitë dhe përputhshmëritë me këtë vijë që ata mbrojnë. Përshkrimi i tyre me koordinata dhe shenja në natyre do ta nxjerrë sheshit krimin e madh antikosovar.

Deputetë të Ligjeve apo të ekonomisë, të shkojnë për një test në natyrë e të shohin se ku është kjo vijë… e aty le të jenë edhe pronarët sipas pronave të tyre. Është një kërkesë ligjore e domosdoshme edhe në standardin ndërkombëtar që kufiri i vendosur të rilevohet, në këtë rast le të pranojmë kadastrën si rilevim, por asaj i duhet shtuar edhe përshkrimi. Kemi të bëjmë me dy shtete që arkivojnë dekumentimin koordiantiv dhe pronësorë si në gjithë Botën. Vetëm me këtë kërkesë, procesi bllokohet deri në një sqarim të dytë, është problem teknik i domosdoshëm, dhe ata s’kanë se nga të vërtetën se askush në botën ligjore nuk mund të pranojë një vijë të papërshkruar me imtësi dhe me koordinata e lartësi. SHQIPTARI.EU

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...