Published On: 14 Janar, 2016

Kolonel Ahmet Krasniqi për operacionet serbe në Kosovë

Shkrimtari, publicisti Skender Zogaj, ka postuar në fb e tij një fotografi të rrallë të ministrit të Mbrojtjes Ahmet Krasniqit. Ai këtë foto e ka shoqëruar me një shënim nga pjesë të librit në dorëshkrim të gjeneralit.

… tek institucionet kulturore-shkencore të Kosovës, Akademia e Shkencave dhe Arteve të Kosovës, Lidhja e Shkrimtarëve të Kosovës, Instituti Albanologjik, e të tjera institucione, si dhe te një pjesë e mirë e administratës civile që në Kosovë me shumicë përbëhej nga shqiptarët, propaganda informative serbe nuk arriti të depërtonte sepse, shqiptarët ishin dëshmitarët e realitetit që ishte krejtësisht ndryshe nga ajo që proklamohej nga ana e mediave të instrumentalizuara serbe.

Mirëpo, propaganda serbe arriti efekte të mëdha mashtruese te opinioni i saj i brendshëm dhe i jashtëm, që për një kohë bie nën ndikimin e kësaj propagande dhe i shërbeu asaj verbërisht. Fushata serbe pas vitit 1989 ishte plotësisht e ngjashme me fushatën ushtarake që iu bë shtypjes së Revolucionit të Drenicës në vitin 1945 ose, atë të kohës së aksionit famëkeq të “grumbullimit të armëve” në vitin 1956. (Shqiptari.eu)

(Fragment nga dorëshkrimi “Shkaqet kryesore të luftës në hapësirën e ish Jugosllavisë”)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...