Published On: 25 Mars, 2016

Kolegji “Fama”, hap të madh në ndërkombëtarizimin e saj: Ja çfarë projekti përfiton!

Njëri ndër kolegjet më të mëdha dhe më cilësore universitare në Kosovë, “Fama” ka bërë një hap të madh në ndërkombëtarizimin e saj. Ky kolegj është në mesin e 10 universiteteve evropiane me renome, si partnere e barabartë në projektin “EuroPS”, i financuar nga Komisioni Evropian, i cili synim ka krijimin e një programi të përbashkët në Master, në Shkenca Politike.

Përfaqësuesi i Kolegjit “Fama” dhe njëherësh anëtar i Bordit të këtij projekti për Menaxhimin e Cilësisë, Bekim Marmullaku  ka theksuar se ky projekt është shumë i rëndësishëm jo vetëm për Kolegjin “Fama”, por për të gjithë studentët e interesuar për të studiuar në Master në Shkenca Politike, si dhe për vetë Kosovën.

“Me këtë marrëveshje është bërë edhe një hap i madh në ndërkombëtarizimin e Kolegjit Fama, që është edhe mision i saj”, ka thënë Marmullaku.

Ai ka thënë se me këtë projekt, Fama është anëtar i barabartë, në mesin e universiteteve më të mira në Evropë dhe Rajon për Shkenca Politike.

Marmullaku ka bërë të ditur se janë duke punuar së bashku me përfaqësuesit e 9 universiteteve tjera, nga 7 vende të ndryshme për kurrikulat e përbashkëta dhe për mënyrën e studimit.

“Ne kemi dhënë një kontribut të çmuar. Madje, modeli për definimin e rezultateve të pritura (Learning Outcomes ) të programit të Fama-s është marrë si model”, ka thënë Marmullaku.

Ai kë bërë të ditur se studimet për studentët e interesuar, që të marrin një diplomë shumë kredibile do të fillojnë në vitin akademik 2017/2018.

“Konkurrencë për ta fituar këtë projekt e kemi pasur Universitetin e Prishtinës”, ka thënë ai.

Ky projekt zhvillohet si bashkëpunim i universiteteve të Ballkanit Perëndimor me Universitetin e Salzburgut, Austri, që është edhe drejtuesi i këtij projekti, si edhe Universiteti i Ljubljanës, Slloveni dhe Universiteti i Pavias, Itali.

Partnerët e këtij projekti:

 

  1. University of Salzburg (PLUS) as LP
  2. University of University of Pavia (UPAV)
  3. University of Ljubljana (ULJU)
  4. FAMA College (FAMA)
  5. Cyril and Methodius” University, Institute for Sociological Political and Juridical Research, Skopje.
  6. European University of Tirana, UET
  7. University of Tirana (UTIR)
  8. University of Business and Technology (UBT)
  9. University of Sarajevo (UNSA)
  10. Sarajevo School of Science Technology (SSST)

 

Modulet e programit:

Administrim dhe politika publike

Politika të krahasuara

Teori politike

Integrimi europian

Marrëdhënie ndërkombëtare

Metoda kërkimi dhe menaxhim projekti kërkimor

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...