Published On: 15 Mars, 2016

Koktejë të mollotovit?

Gëzim Mekuli

Ngjajshmëria!

1. A ju kujtohet pushteti i Aleksandër Rankoviqit? Mbani mënd “aksionin e armëve” kundër shqiptarëvet? Shqiptarët rriheshin, “me stupc e me dru”, për të dorëzuar armën;Armën që nuk e kishin, apo të cilën duhej blerë nga vet UDB-a, e më pas për t’ia dorëzuar vet asaj. Pushteti akuzonte “nacionalizmin shqiptar” se, po armatosej për t’ia kthyer pushkën pakicës serbe dhe për ta rrëzuar pushtetin popullor e demokratik të Jugosllavisë në Kosovë. Pasojat dihen; mbi 400. 000 shqiptarë ikën nga shtëpit e nga tokat e tyre; Ata marshuan për në Anadoll, ….

2. A ju kujtohet pushteti i Titos? A e mbani mënd kohën kur pushteti serb, shërbëtorët e pushtetit dhe UDB-a, natën, vandalonin, shkatërronin dhe përdhunonin varrezat e pakicës serbe në Kosovë dhe, po të njëjtit, akuzonin dhe fajësonin “nacionalizmin shqiptar” dhe gjykonin “ekstremizmin shiptar” se, po rrezikonte proceset progresive të shtetit dhe po frikësonte e po terrorizonte pakicën serbe në Kosovë?

3. A mbani mënd, të nderuar lexues, pushtetin e Millosheviqit, i cili përmes shërbëtorëve të tij e përmes UDB-së, digjte shtëpit e pakicës serbe në Kosovë; dhunonte gratë e pakicës serbe në Kosovë e, vriste edhe fëmijet dhe rininë serbe në Kosovë? A e dini përse kjo luftë speciale e ky terror mesjetar i pushtetit serb? Thjeshtë, të akuzoheshin shqiptarët, dhe opozita shqiptare, e cila synonte lirinë, përparimin, vetëvendosjen e bashkimin!

4. A mbani mënd të dashur lexues propagandën, që e ushtronte gazetaria serbe, urrejtjen që ushqente media serbe, agjensia shtetërore jugosllave, TANJUG kundër kombit shqiptar, kundër opozitës shqiptare, kundër bashkimit të opozitës shqiptare të Kosovës; opozitë që ishte organzuar e, ishte duke vepruar kundër territ, errësirës dhe mesjetës politike serbe?

Sqarim!
Të nderuar lexues,
çdo ngjajshmëri me pushtetin dhe qeverinë e Kosovës me pushtetin dhe qeverinë serbe, këtu, e në këtë shkrim, është i rastësihëm, i paqëllimt dhe i pamenduar në këtë drejtim.

Të dashur lexues,
Ngjashmëria e agjensisë telegrafike shtetërore jugosllave, TANJUG, njejtësia e propagandës së gazetës serbe POLITIKA dhe medias serbe me propagandën e medias publike RTK, poashtu, është i rastësishëm, i paqëllimt dhe i paparemendueshëm, paraprakisht.

E përsëris! Ngjashmëria me praktikat e qeverisë së Kosovës, zbuluar në përshkrimin e praktikave të pushtetit serb dhe medias serbe, këto ngjashmëri e këto njejtësi, nuk janë të qëllimshme, e as të paramendueshme, por kjo ngjajshmëri, në mes tyre, është e pashmangshme. –

Mekuli Press
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...