Published On: 19 Janar, 2016

Kokaina mund t’i shkaktojë autofagi trurit, proces i tmerrshëm vetëngrënieje

Kokaina mund të shkaktojë që truri të nisë të hajë veten.

Ka qenë ky përfundimi në të cilin ka dalë një studim i ri.

Ekspertët kanë zbukuar se droga mund të shkaktojë të ashtuquajturën “autofagi”, një proces gjatë së cilit qelizat nisin të treten vetë.

Pothuajse një në 10 persona të moshës 16-59-vjeç e kanë përdorur kokainë gjatë jetës së tyre në Britaninë e Madhe.

Ajo është droga e dytë e paligjshme më gjerësisht e përdorur në Britani të Madhe pas kanabisit.

Dr Prasun Guha, i Johns Hopkins University School of Medicine në SHBA – i cili udhëhoqi hulumtimin e publikuar në revistën e Akademisë Kombëtare të Shkencave, tha: “Një qelizë është si një familje që gjeneron vazhdimisht plehra. Autofagia është si një grua që i pastron plehërat dhe kjo zakonisht është një gjë e mirë. Por kokaina bën që kjo grua të flakë tutje edhe gjëra me të vërtetë të rëndësishme, si Mitokondria, e cila prodhon energji për qelizat.”

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...