Published On: 15 Dhjetor, 2015

Kocijançiq: Raporti për viza nuk është publikuar

Përkundër deklaratave dhe reagimeve në Kosovë, zëdhënësja e Bashkimit Evropian, Maja Kocijançiq, ka thënë se raporti për liberalizimin e vizave ende nuk është publikuar.

Ajo ka paralajmëruar se ky raport do të bëhet publik brenda muajit dhjetor.

“Komisioni do ta prezantojë raportin sa më shpejt që është e mundur gjatë këtij muaj”, është shprehur Kocijançiq.

Në rast se rekomandimi do të jetë pozitiv, atëherë janë 28 ministrat e punëve të brendshme të Bashkimit Evropian, të cilët duhet të japin votën e tyre.

Nënkryetarja e Parlamentit Evropian, Ulrike Lunaçek ka ngritur dyshimet se Kosova nuk do t’i ketë të gjitha këto vota, sidomos kur dihet se ministrat e këtyre shteteve janë ballafaquar me numër të madh të refugjatëve nga shtetet e lindjes

Dialogu për liberalizim të vizave për Kosovën ka filluar në janar të vitit 2012 dhe parashihte përmbushjen e një varg kriteresh

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...