Published On: 7 Korrik, 2016

KNJF-ja miraton Rregulloren për Menaxhimin Zyrtar dhe Arkivor në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas

 

Këshilli për Ndihmë Juridike Falas në takimin e tij të rregullt, ka miratuar Rregulloren për Menaxhimin Zyrtar dhe Arkivor në Agjencinë për Ndihmë Juridike Falas (ANJF-së), si dhe ka shqyrtuar Raportin e Auditimit për pasqyrat financiare të ANJF për vitin përfundimtar më 31 dhjetor 2015, me ç’rast i kanë rekomanduar drejtorit të ANJF që vërejtjet e dhëna në Raport, të evitohen me qëllim të funksionimit sa më të mirë të këtij Agjencioni.
Baki Gimolli, kryesues i KNJF-së, në arsyetimin e tij për Rregulloren e aprovuar ka thënë se me këtë, jo vetëm që po përmbushët një obligim ligjor, por edhe do ndihmon zyrtarët arkivor të ANJF-së, që dokumentet që kalojnë përmes tij, të menaxhohen në mënyrën më efikase, si dhe të bëhet arkivimi i tyre në përputhje me legjislacionin përkatës në fuqi. “Këshilli për Ndihmë Juridike falas, pasi ka shqyrtuar dhe plotësuar Rregulloren e hartuar nga grupet punuese të fushave të ndryshme, ka miratuar Rregulloren e cila do mundëson një menaxhim më të mirë të dokumenteve zyrtare dhe arkivimin e tyre, në përputhje me Ligjin përkatës për arkivimin e dokumenteve zyrtare”, ka bërë të ditur Gimolli, sipas të cilit ANJF-së, është ndër institucionet e para që harton dhe miraton një rregullore të tillë, në përputhje me nevojat dhe ligjet në fuqi të Republikës së Kosovës. Gimolli dhe kolegët e tij të Këshillit, kanë shqyrtuar edhe Raportin vitit 2005 të përgatitur nga Auditori i Përgjithshëm e Kosovës, që sipas Gimollit, edhe pse është i vlerësuar lartë, janë dy rekomandime të dhëna, të cilat nga drejtori i përgjithshëm dhe stafi i tij, duhet të implementohen dhe të ardhmen mos të ketë asnjë mundësi për vërejtje eventuale të auditorëve të shtetit.
Ndërkaq, Ramadan Gashi, drejtor i përgjithshëm i ANJF-së, ka mirëpritur miratimin e Rregullores e cila iu mundëson një menaxhim më efikas të dokumenteve të ndryshme zyrtare që kanë të bëjnë me ANJF. Gashi, ka përshëndetur edhe raportin real të Auditorit, duke dhënë premtime që rekomandimet e dhëna nga Këshilli, do realizohen brenda një periudhe kohore optimale. “Miratimi i Rregullores për menaxhim dhe arkivim të dokumenteve zyrtare të Agjensionit, është shumë e dobishme për punën tonë”, është shprehur Gashi, i cili ka çmuar edhe punën e anëtarëve të Grupeve punuese që kanë nxjerr një produkt me bazë të mirë, duke hap mundësin e plotësimit edhe nga anëtarët e këshillit të ndihmës juridike falas, si institucion i pavarur dhe i vetëm për dhënie të ndihmës juridike falas për qytetarët e Kosovës.

A. L.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...