Published On: 9 Janar, 2016

KMDLNj: Në protestë morën pjesë 30 deri 35 mijë qytetarë

  • KMDLNj ka monitoruar protestën e organizuar nga opozita e bashkuar më 9 janar 2016.

Protesta, sipas këtij Këshilli, ka qenë paqësore deri në momentin kur zyrtarisht ka përfunduar nga opozita e cila thotë se është kujdesur për mbarëvajtjen paqësore të protestës.

Sipas KMDLNj ‘së, në protestë kanë marrë pjesë 30 deri në 35 mijë protestues.

“KMDLNj konstaton se dhunën e ka provokuar një grup i dhunshëm i protestuesve që nuk i ka përfillë as kërkesat e organizatorëve që të shpërndahen. Policia e Kosovës me asgjë nuk ka kontribuuar në tensionimin e situatës. Në këtë protestë janë lënduar mbi 20 protestues”, thuhet në njoftimin për media të KMDLNJ’së.

KMDLNj nuk e bënë përgjegjëse as opozitën për eskalim të situatës sepse, sipas tyre, “maksimalisht është angazhuar që protesta të jetë paqësore”.

“KMDLNj e gjykon dhunën e ushtruar dhe kërkon përgjegjësi për këtë dhunë dhe dëmet materiale. Gjithashtu, KMDLNj e dënon manipulimin e intervistës së Adem Demaçit sepse ajo intervistë ishte dhënë para një viti në RTV 21 ndërsa u plasua sikur të ishte dhënë këtyre ditëve”, përfundon KMDLNJ.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...