Published On: 8 Shkurt, 2016

Klinika ku verbohen fëmijët

  • Ka hulumtuar për një muaj rresht arsyet e verbimit të shumë fëmijëve kosovarë që kanë lindur para kohe dhe janë trajtuar në Klinikën e Neonatologjisë, gazeta “Zëri”.

Ajo e mban një letër të bardhë në dorë. Por, 3-vjeçarja e pati të vështirë ta kapë letrën, derisa për ta mbajtur në dorë më shumë i ndihmuan shqisat e prekjes. Sytë e saj mezi gjejnë rrugën, falë ndihmës që i bëjnë edhe duart. Familja ka larguar gjithçka nga dhoma, që dy fëmijë të verbër që i kanë në shtëpi të mos lëndohen gjatë qëndrimit në dhomë.

Kukulla që e mban tek koka në dhomën e gjumit është një relikt që ajo mund vetëm ta prekë. Vëllai i saj, po ashtu i verbër, nuk ka arritur ta shohë asnjëherë motrën dhe të vëllain tjetër që lindën përnjëherë. Me fat, në betejën për “dritën e syve” ka qenë vetëm njëri vëlla, që kur kishte lindur kishte peshën më të vogël.

Familja sot ka dy fëmijë të verbër, pasi në Klinikën e Neonatologjisë në Shërbimin Spitalor, Klinik dhe Universitar të Kosovës nuk u hetua me kohë sëmundja e quajtur “Retinopatia premature”, e cila në Kosovë nuk trajtohet sipas protokolleve mjekësore.

Këtë sëmundje duhet trajtuar sipas protokolleve, të cilat duhet t’i bëjë Klinika e Syve.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...