Published On: 22 Maj, 2016

Kjo që ndodhi me Donika Gërvallën, maja e turpit dhe krimit! Të shkarkohet Isa Mustafa

 

Ftoj anëtarët e LDK-së që të kërkojnë njëzëri dorëheqjen apo shkarkimin nga LDK të Isa Mustafës dhe klikës së tij.

Nga Rexhep Gjergji

Kur opinioni demokratik dhe anëtarësia e LDK po vlon nga mllefi ndaj sjelljes së dhunshme dhe çnjerëzore të Isa Mustafës dhe banditëve rreth tij kundër zonjës Donika Gërvalla, Kryetare e Degës së LDK-së në Gjermani, del një shkrues nga zyrat e LDK-së dhe flet për zgjedhjet demokratike brenda LDK, për legjitimitetin e votës, na tregon që LDK është parti institucionaliste dhe se gjoja degët e LDK-së në Gjermani dhe Zvicër nuk po i përmbushkan këto standarde në zgjedhjet e tyre të fundit.

Dhe kush kujt po flet për LDK, për traditën e saj demokratike dhe institucionaliste? Atyre që e formuan dhe ndërtuan të tillë! Dokrra të neveritshme.

Na mbajnë derrs ata që dhunën e instaluan si instrument për marrjen e partisë, nepotizmin dhe servilizmin e instaluan si standard që përfaqëson vlerë demokratike e nacionale dhe rritë konkurrencën, kreativititein dhe garën për ide. Na mbajnë derrs ata shpërdorimin e fuqisë politike, të uzurpuar me mitingje, falsifikime e mashtrime, e kanë të vetmen vlerë dhe dhunti. Mbajnë derrs për demokraci ata që metodat e shkarkimeve na i rikthyen në LDK nga komitetet e viteve të errëta ’80-ta.

Isa Mustafën dhe grupin rreth tij aspak nuk i vret ndërgjegja që u tërhoq zvarrë një zonjë, një nënë, një bashkëshorte, një intelektuale, një veprimtare e zellshme dhe e përkushtuar e LDK, një patriote që kurrë nuk pushoi së vepruari me shumë sukses për Kosovën.

Përkundrazi, grupi Mustafa na i rikthyen masat e dhunshme në degët e LDK-së, na i rikthyen, edhe pse menduam që ato nuk do të ktheheshin më kurrë. Na e kthyen fjalorin komunist dhe komunikatat e komiteteve të LKJ. Komunikata e tyre e sotme se: “ … kjo u është bërë me dije nga organet kompetente të LDK-së dhe u është tërheqë vërejtja se nuk mund të thirren në pozita, për të cilat nuk kanë legjitimitetin e votës në LDK. LDK-ja shpreh keqardhje për këtë instrumentalizim dhe keqpërdorim të LDK-së për motive të errëta…” Shihe shihe: “për motive të errta!!!”. E tmerrshme ku është katandisë fjalori i LDK-së! Çka tjetër t’i thuhet këtij “vlerësimi”?? Pse more nuk e ktheni nenin 133 dhe nenin 136 të Kodit Penal të ish-Jugosllavisë dhe sërish të legalizoni ndjekjet e atyre që regjimi jugosllav u shkatërroi jetën, o nostalgjikë filojugosllavë?

Jo, jo. Këtyre nuk iu dhemb aspak se u hoq zvarrë zëri i fuqishëm shqiptar që dëgjohej në botë kur shqiptarët e Kosovës kanoseshin me zhdukje fizike nga faqja e dheut. Por këta tash kërkojnë “forcat e errëta”! Dhe i gjejnë te Donika Gërvalla!! Aty te Gërvallët u gjetën edhe në të kaluarën dhe kostoja ishte tepër e lartë për familjen Gërvalla dhe për shqiptarët. Por, cila do të jetë kostoja tash?? E tmerrshme!!

Dhe, për habinë e tyre “gjatë mbajtjes së mbledhjes së Këshillit u dëgjuan zhurma jashtë sallës dhe më vonë kuptuam se kishte tentim për të hyrë nga znj. Donika Gërvalla, edhe pse nuk ka qenë e ftuar, nuk është anëtare e Këshillit të Përgjithshëm dhe nuk u përket strukturave, të cilat ftohen në mbledhjen e këtij organi të lartë të LDK-së. Ne jemi të habitur me motivet për një veprim të tillë”. Po, po! Janë të habitur me motivin pse Donika Gërvalla, me të drejtë, don të merr pjesë në mbledhjen e partisë për të cilën bëri aq shumë dhe e ndërtoi vet. Ani kush habitet se?? Isa Mustafa me kllapën e tij prej analfabetësh dhe të korruptuarish. Profesorë e asistentë bashkë!!

Kjo që ndodhi me Donika Gërvallën është maja e turpit dhe krimit. Anëtarësia e LDK nuk duhet ta tolerojë më këso sjellje të kësaj klike zaptuese të LDK-së. Duhet i madh e i vogël të kërkojmë dorëheqjen e Isa Mustafës dhe të gjithë Kryesisë së LDK-së për këtë poshtnim që na bëri ne dhe për dëmin që po i bën Kosovës.

Ftoj anëtarët e LDK-së që të kërkojnë njëzëri dorëheqjen apo shkarkimin nga LDK të Isa Mustafës dhe klikës së tij.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...