Published On: 25 Prill, 2017

Kjo hartë tregon nëse shtëpia jote do zhduket në rast të një shpërthimi nuklear

Harta interaktive “A do t’i mbijetoj një shpërthimi nuklear”, ju tregon vendodhjen tuaj dhe rrezikun nëse i kanoseni një sulmi bërthamor.

“Kjo hartë tregon nëse shtëpia jote do zhduket në rast të një shpërthimi nuklear”, kështu shkruhet në hyrje të këtij aplikacioni. Frika e një lufte të mundshme mes superfuqive botërore ka hapur mjaft panic dhe diskutim në lidhje me faktin se, a do të jemi të rrezikuar nga një shpërthim i tillë? Nukemap është një tjetër hartë që tregon pasojat katastrofike të një lufte bërthamore.

Ideja erdhi nga Alex Ëellerstein, në Institutin Stevens të Teknologjisë në New Jersey dhe harta mundëson provë shtrirjen e pothuajse të gjitha planeve të armëve bërthamore në botë, në çdo qytet në Tokë. Zbuloni më poshtë zonat e prekura, me sa duket Shqipëria nuk do të ketë shpëtim…

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...