Kosova Lajmi Levizes

Kjo është shtëpia ku u rrit Ibrahim Rugova (Foto)

Publicisti kosovar, Sali Kabashi ka publikuar fotografi të shtëpisë së dajve të Ibrahim Rugovës ku ish presidenti i ndjerë kishte kaluar shumë vite.

Shtëpia e cila është ende e parenovuar gjendet në fshatin Llukavc të Begut të komunës së Istogut.

Tani ky vendbanim njihet si kulla e Din Rruesimit ndërsa pronar i saj është Naimi, daja i vogël i ish presidentit Rugova, shkruan Indeksonline.

Ish presidenti Rugova kishte kaluar shumë vite në këtë shtëpi me të ëmën Sofën deri në moshën 9 vjeçare.

Madje këtë shtëpi e kishte strehë banimi për shumë vite edhe në kohën kur vijonte shkollën e mesme në Pejë dhe për shkak të afërsisë Rugova ndalej tek dajët.

Komuna e Istogut ka ndarë një shumë simbolike për meremetimin e kësaj shtëpie. /Indeksonline/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *