Published On: 15 Janar, 2016

Kjo është koha ideale për t’i dërguar fëmijët në shtrat

  • Cili është sekreti i fëmijëve tuaj që të zgjoheni në mëngjes në humor të mirë? Sipas ekspertëve, triku qëndron tek gjetja e kohës ideale të gjumit.

Duke e ditur moshën e fëmijëve dhe kohën kur ata duhet të zgjohen, Llogaritësi i Gjumit për Fëmijë – për fëmijët e moshës 4 deri 18 – ka gjetur kohën ideale kur duhet t’i fikni dritat.

Koha ideale e shkuarjes në shtrat bazohet në ciklin e gjumit të fëmijës, i cili ndryshon me moshën, dhe kohën që fëmijës i duhet për të rënë në gjumë të thellë, për të cilën një webfaqe e huaj thotë se është 14 minuta për një fëmijë mesatar, transmeton Gazeta Express.

Llogaritësi, që është krijuar nga web-blinds.com me ndihmën e doktorëve dhe ekspertëve të gjumit, gjeneron një set të kohërave ideale të gjumit për të zgjedhur.

Sipas llogaritësit, një fëmijë 4-vjeçar, i cili do të kishte nevojë për t’u zgjuar në ora 7 të mëngjesit, duhet të dërgohet në shtrat në ora 18:00, 18:16, 19:15, 19:45, bazuar në një mesatare prej 30 minutave të ciklit të gjumit.

Ndërsa një fëmijë 7-vjeçar, i cili do të kishte nevojë të zgjohej në të njëjtën kohë, do të duhej të dërgohej në shtrat në ora 20:45, bazuar në një cikël 50-minutësh.

Ndërsa, për 18 vjeçarët që ndoshta nuk kanë nevojë të zgjohen herët në mëngjes, koha ideale për të shkuar në shtrat është 23:30. /Gazeta Express

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...