Published On: 5 Shkurt, 2016

KJO A ËSHTË TRADHTI ZOTËRI THAÇI?

 

Letra 9. E shenjtë!

Murat Jashari

 

 

 1. Në drejtësi, polici, shërbim sekret… vijnë listat me CV se kush bënë dhe kush nuk bënë të punoj, dhe institucionet e Prishtinës vetëm i zgjedhin numrin e duhur sipas nevojave.
 2. Ban Ki Moon propozon planin në OKB dhe votohet nga Këshilli i Sigurimit me datën 26 Nëntor 2008.
 3. Prej asaj date nuk thirret plani Samarçiq, plani «presidencial» i Tadiqit, por thirret plani Ban Ki Moon.
 4. Paralelisht Serbia kishte iniciuar në Gjykatën Ndërkombëtare një pyetje lidhur me të drejtën e shpalljes se njëanshëm të pavarësisë së Kosovës.
 5. Më datën 22 Korrik 2010, Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë jep « mendimin » se shpallja e pavarësisë nuk ka shkel të drejtën ndërkombëtare, as Rezolutën 1244, as kornizën kushtetuese si dhe kushtetutën e Serbisë.
 6. Në rezolutë 1244 Kosova është Serbi.
 7. Në kornizë kushtetuese Kosova është Serbi.
 8. Në Kushtetutë të Serbisë Kosova është Serbi.
 9. Në kushtetutë të Kosovës Kosova është në territor të Serbisë. (rezoluta 1244 është në kushtetutë dhe Aktin final të Helsinkit).
 10. Askush nuk e ndalë askënd të shpallë çka të dojë. Kjo është një rezyme e mendimit të Gjykatës Ndërkombëtare.
 11. Kushtetuta e Kosovës është pagatitur në Beograd.
 12. Për ta mashtruar popullin në Kosovë kanë bërë kinse konsultime me shoqërinë civile në gjithë Kosovën.
 13. Qëllimi ishte t’i mbushet mendja popullit se ajo kushtetutë e Kosovës është bërë nga vetë shqiptarët.
 14. Kur është krijuar komisioni për përpilimin e projekt-kushtetutës janë bërë intervenime për ta futur Rezolutën 1244, Aktin Final te Helsinkit dhe sidomos që të evitohet të përmendet lufta e UÇK-së.
 15. Këto ishin parimet e Serbisë për Kushtetutën e Republikës së Kosovës.
 16. Rezoluta 1244 njeh Kosovën si një njësi vetëqeverisëse në kuadër të Serbisë.
 17. Me këtë, Kosovës iu la e drejta të shpallë Republikë në territor të Serbisë, sepse Kosova nuk ka kërkuar ndarje nga Serbia.
 18. Me këtë mendim të gjykatës, e kënaqe popullin Hashim.
 19. Serbia fiton ligjet, obligimet ndërkombëtare dhe paraqitet e pakënaqur.
 20. Hashimi fiton mendime dhe kënaq popullin me gënjeshtra me vite.
 21. Serbia vazhdon presionin duke thënë se është i pakënaqur me mendimin e Gjykatës Ndërkombëtare.
 22. Si pasojë qeveria e Beogradit punon mbi një projekt-rezolutë shumë të rreziksme për ndërkombëtarët.
 23. Qeveria serbe kishte përgatitur një rezolute për ta prezantuar në Asamblenë e Përgjithshëm të OKB-së në shtator 2010.
 24. Ajo Rezolutë kërkonte votën mbi të drejtën ose mundësin e ndarjes të një territorit administrativë nga shteti.
 25. Fitorja e Serbisë ishte e sigurt, sepse shumica e shteteve kanë minoritete dhe kishin votuar kundër «secesioni» apo « separatizmit ».
 26. Problemi ishte i madhë për ndërkombëtarët sepse rreziku ishte se shqiptarët mund të zgjohen nga gjumi dhe të kuptojnë se nuk janë shtet, por janë pjesë e Serbisë.
 27. BE kishte frikë nga reagimet e popullit shqiptar, dhe ofroj Serbisë që të formulojnë bashkarisht një rezolutë.
 28. Në shtator 2010, BE dhe Serbia propozojnë një Rezolutë në OKB për rifillimin e bisedimeve mes Prishtinës dhe Beogradit.
 29. Kjo është arsyeja, pse duhet të bisedohet me Serbinë !!!!
 30. Në kuadër të bisedimeve duhet të gjendet statusi i Kosovës në kuadër të Serbisë.
 31. Në kuadër të bisedimeve duhet të definohen marrëdhëniet mes pushtetit lokal dhe pushtetit qendror.
 32. 1232. Në kuadër të bisedimeve duhet të normalizohen marrëdhëniet mes pushtetit lokal dhe pushtetit qendror.
 33. Negociatat a formësojnë statusin ardhshëm të Kosovës?
 34. A deklaron të njëjtën gjë Tadiqi?
 35. A deklaron për mes të negociatave jemi duke përcaktuar kuadrin ligjor të krahinës së Kosovës ?
 36. Catherine Ashton a deklaron se nuk ka garanci se nuk do të diskutohet për statusin dhe integritetin territorial të Kosovës ? (15 shkurt 2012 RTK)
 37. Ne tjetrën anë, na gënjen zotëri kryeministri!!!
 38. A na gënjen duke deklaruar se nuk bisedohet për statusin?
 39. Ne hyjmë në bisedime, kur BE si organizatë nuk na njehë si shtet?
 40. Ne hyjmë në bisedime me Serbinë, kur Serbia nuk na njehë ?
 41. Ne hyjmë në bisedime falë rezolutës së BE me Serbinë në OKB ?
 42. Ne hyjmë në bisedime me ndërmjetësim të BE kur dimë se janë serbofila në pozitat kyqe? Jelko Kacin raportues i PE (Slovakise), Arnaud Danjean për siguri, Bou de Marnhac për EULEX dhe shumë tjerë…
 43. Ministri për çështjet Evropiane të Holandës Timmermans deklaron : shtetet e BE kanë njohur Kosovën sa për sy e faqe. Evropa ka njohur vetëm për të mos destabilizohet rajoni asgjë tjetër. (Ëikileaks 31 janar 2011).
 44. Pasi fillove negociatat me Serbi, a deklaron tash Ban Ki Moon, statuti i Kosoves është i rreguluar nga rezoluta 1244 të KS të OKB? (21 korrik 2012).
 45. Apo përputhen keto fakte juridike, fakte deklarative, dhe veprimet tua Hashim se statusi jonë është Rezoluta 1244 ose Rambujeja, Kosova ka mbetur Serbi !!!!!
 46. Jelko Kacin kryetar i delegacionit të Parlamentit Evropian për Evropën Juglindore, a deklaron : « Kosova do të mbetet një tërësi politike dhe administrative në tërësinë shtetërore të Serbisë të decentralizuar dhe moderne » ? (gazeta express 12 tetor 2012)
 47. Enver Hoxhaj a deklaron se prezantimi i Kosovës në Këshill të Sigurimit të OKB bëhet si UNMIK më daten e 25 shkurtit 2012 ?
 48. Kjo, a është pranimi i Kosovës si pjesë e Serbisë sipas Rezolutës 1244 ?
 49. Jeremiqi a deklaron më 27 korrik 2012 :  « Garantimi i sovranitetit të Serbisë mbi Kosovën është Rezoluta 1244 . Çdo marrëveshje që arrihet duhet të konfirmohet në OKB ».
 50. Këshilli Evropian, a deklaron më datën 26 shtator 2012 Kosova e prezantuar me Fusnotë nuk do të hyjë në marrëdhënie me BE si shtet ?????
 51. BE a investon me donacione në Kosovë ?
 52. 1252. Si thirret Kosova pas negociatave të Hashim Tadiqit????
 53. BE, a jepë donacionet me emër « Republic of Kosovo, Serbia » ? (20 mars 2012 Balkan Ëeb)
 54. BE, do të thotë na konsideron si Republikë e Kosovës Serbe?
 55. BE, në pyetësorin e Serbisë, Kosova a është pjesë e Serbisë?
 56. BE-ja, në Marrëveshjen e Stabilizim Asocimit, Kosova a është pjesë e Serbisë ?
 57. BE, thotë është neutrale ndaj statusit të Kosovës. Kosova është një territor pa statut.
 58. BE a njehë kufijtë ndërkombëtar të Serbisë ? Po, sepse Serbia është shtet.
 59. BE në kufijtë ndërkombëtar të Serbisë, nuk njeh statusin e një territorit të caktuar, në këtë rast Kosovën.
 60. BE njehë kufijtë të jashtëm të Serbisë. Në kufijtë e jashtëm të Serbisë, Kosova është mbrenda Serbisë.
 61. Kjo a do të thotë se BE nuk është neutrale ?
 62. Në atë moment që BE njehë kufijtë e Serbisë me Kosovën mbrenda, ajo njeh që Kosova është pjesë e shtetit serb.
 63. Nëse ne kemi shpallur Republikë në territor të Serbisë pa-ndarje jemi një Republikë në kuadër të Serbisë.
 64. Kjo nëse kuptoj, a do të thotë Republika e Kosovës Serbe ????
 65. Kjo është arsyeja e rrenës së « modelit të 2 Gjermanive » një territor me 2 qeveri !!!
 66. Republika e Serbisë (RS) dhe Republika e Kosovës Serbe (RKS).
 67. Pse janë rrena ?
 68. Sepse, me 6 pikëshin, institucionet e Sigurisë së Kosovës kanë varësi me Beogradin.
 69. 6 pikëshi është autonomizimi i institucioneve të Sigurisë.
 70. Kjo i bie se me këto negociata është ndërtuar platforma e « Raporteve Kinë/Hong Kong ».
 71. Hong Kongu ka qeveri të vetën.
 72. Hong Kongu ka kuvendin e vetë.
 73. Hong Kongu ka Bankë Qendrore të veten.
 74. Hong Kongu ka paran e vetë, valutën e vetë.
 75. Hong Kongu ka flamurin e vetë.
 76. Hong Kongu ka integritetin territorial administrativ të krahinës nën integritetin shtetëror Kinez.
 77. Hong Kongu ka sovranitetin administrativ të krahinës nën sovranitetin shtetëror Kinez.
 78. Hong Kongu ka polici, shërbim sekret, forca të sigurisë, por nën varësinë e Shtetit Kinez. Shefat e institucioneve të sigurisë propozohen dhe zgjedhen nga pushteti qendror në Pekin të Kinës. (sikur Beogradi me Kosovën).
 79. Hong Kongu ka via administrative me shtetin dhe me Kinën.
 80. A është kështu edhe në Kosovë z Hashim Thaçë-Tadiçi?
 81. Përfaqësuesi i BE-së, Jelko Kacin, bisedon me qeverinë serbe se si duhet të përfaqësohet Kosova ne rajon? (29 gusht 2012)
 82. Pse nuk diskutohet me Kosovën ?
 83. Sepse BE nuk konsideron si shtet Kosovën.
 84. BE konsideron Kosovën si Hong Kongun ? (gazeta 1 gusht 2012)
 85. Nikoliqi a përmendi statusin e Tirolit ose Republikën e Kosovës Serbe (RKS) sipas modelit të Hong Kongut me datën e 3 gushtit 2012 ???
 86. Vetë Serbia, a deklaroi se synon modelin e Hong Kongut për Kosovën më 11 mars 2011?
 87. A deklaroi Stefanoviqi: « Ne fituam, nuk flitet për kufi shtetëror, por për pikëkalime të përbashkëta administrative». (25 shkurt 2012)
 88. A deklaron Jeremiqi: «Çdo gjë është realizuar në bazë të interesave të Serbisë, sipas Kushtetutës së Serbisë dhe Rezolutës 1244 ». (25 shkurt 2012)
 89. Këshilltari i Nikoliqit, Gjuriq thotë : « Shumë mirë është negociuar. Kosova me këto negociata është kthyr fuqishëm juridikisht nën sovranitetin e Serbisë. (23/06/2012)
 90. Tadiç a deklaron: « Pavarësia e Kosovës është fakt, por nën integritetin shtetëror të Serbisë » . (14 korrik 2012)
 91. Në vazhdim thotë : « Kosova është e lirë ta qeverisë veten, por si pjesë e Serbisë ».
 92. Më tutje thotë : « Mos harroni se qeveria e Kosovës ka pranuar që kufiri Kosovë/Serbi është vetëm ndarje ADMINISTRATIVE ». (deklarate e Tadiçit 14/07/2012)
 93. Kjo do të thotë, se i kemi institucionet tona në Kosovë, jemi të lirë të qeverisim vetveten, por nën « sovranitet të Serbisë ».
 94. Ajo deklaratë vazhdon me një kërcënim ndaj bashkësisë ndërkombëtare : « Nëse ndërkombëtarët pranojnë shkatërrimin e integritetit të Serbisë, atëherë herët a vonë mund të shkatërrohet i gjithë rajoni ».
 95. Ky është kërcenim. Nëse pranoni që të ndryshohet kufiri shtetëror i Serbisë me ndarjen e Kosovës nga integritet i Serbisë, duhet të ndryshohen kufijtë e rajonit.
 96. Me një fjalë, Kosova është e lirë ta qeverisë vetveten (vetëqeverisje), por nën Serbi.
 97. Nëse dëshironi ta shkëputni Kosovën nga Serbia, atëherë duhet ndryshuar kufijtë e gjithë Ballkanit.

. Këto janë meritat e tua zotëri Thaçi që nga lufta deri në ditët e sotme.

 1. Si duket Obama pranon idenë e Milan Paniqit që Kosova të hyjë në BE me Serbinë, kështu eliminiohen kufijtë.
 2. Në këtë vështrim, nuk do të bisedohet a jane kufi administrativ apo shtetëror.
 3. Serbia delë fituese, sepse Kosova inkuadrohet në BE si Serb
 4. Shqiptarët fitojnë, sepse hyjnë në BE.
 5. Mbetet vetëm një problem për të regulluar, është statusi i Veriut.
 6. Veriu është e vetmja garanci për Serbinë në pengesën e realizimit të shtetit të Kosovës, sepse nuk ekziston shtet pa sovranitet të plotë.
 7. Serbia do të këmbgulë në mbajtjen e institucioneve të Serbisë në Veri.
 8. Faza dytë do të detyron të bisedohet për Veriun.
 9. Në bisedime do të bejnë kompromis, duke shpëtuar fytyrën e Thaçit, apo jo ?
 10. Madje kjo është kërkuar nga Stefanoviqi!
 11. Stefanoviqi kishte kërkuar nga Pantiqi që të ruhet fytyra e Thaçit për heqjen e barrikadave në Veri ! (me 8 Nentor 2011)
 12. Ai vazhdon duke thënë se nuk kemi interes që të dobësohet Thaçi në Kosovë !!!
 13. Çka do të jetë zgjedhja e Veriut ???
 14. Veriu do të ketë një decentralizim shumë të gjerë.
 15. Veriu do të vetëqeveriset, por nuk do të thuet termi autonomi apo republikë.
 16. Veriut do t` I thonë Ahtisari plus për të evituar indinjatën shqiptare.
 17. Veriu do të jetë një Republikë serbe, si në Bosnjë.
 18. Veriu do t’i vjel tatimet në pikë kalimet administrative të portës 1 dhe 31.
 19. Veriut do t’i mundesohet t’i grumbulloj tatimet e taksat, dhe do t’i disponoj lirshëm me ato para.
 20. Veriu do kete sovranitetetin dhe integritetin administrativ të vetin në kuader të Republikës së Kosovës Serbe.
 21. Si kompromis institucionet e Serbisë do të legjitimohen në kuadër të institucioneve të Kosovës.
 22. Kjo do të thotë se kryetarët e komunave të cilët janë zgjedhë me zgjedhje të Serbisë do të « Legalizohen në kuadër të Kosovës ».
 23. Në këtë menyrë Serbia do të thotë kam fituar se institucionet e Serbise janë « legalizuar në Kosovë ».
 24. Qeveria e Kosovës me këtë legalizon institucionet e Serbisë në Kosovë apo ndarjen e Veriut.
 25. Këtë e thotë edhe profesori i Universitetit të YALE në SHBA.
 26. Profesori Banac thotë për Veriun e Kosoves : « Autonomia e gjerë brenda shtetit legjitimon ndarjen e Kosovës ». (Express 27 tetor 2012)
 27. A përputhet kjo me deklaratën e Daçiqit të 22 shtatorit 2012.
 28. Daçiqi thotë : « duhet të gjenden zgjidhje të qëndrueshme, që nuk nënkuptojnë njohje pas ndarjes administrative të Kosovës ».
 29. Ku është problemi juridik ?
 30. Nëse Serbia vendos krye më vete, apo unilateralisht ta marrë Veriun, atehere pranohet nga serbia se Veriu është pjesë e saj, por Jugu Jo.
 31. Në menyrë indirekte pranon se pjesa Jugore e Kosovës nuk është Serbi. Ajo do të ishte një njohe indirekte, e cila mundeson të krijohet një shtet të Kosovës në Jug.
 32. Qëllimi i politikës së Serbisë është të mirret Veriu përmes një statusi special dhe pjesa jugor e Kosovës të mbetet prapë nën Serbi pa e njohur fare sovranitetin.
 33. Kështu bëhet ndarja e Kosovës pa zhurmë, duke genjyer popullin se kemi shtrirje të sovranitetit në Veri.
 34. Hashim Tadiçi mund ta rrejë popullin se Kosova ka integruar Veriun !!!
 35. Kosova do të jetë Republika e Kosovës Serbe me një Republika Serbska, të gjithë në kuadër te Serbisë.
 36. Ramush Tahiri vetëm ka përgaditur terrrenin, duke deklaruar se strukturat paralele janë legjitime.
 37. Tani pritet nga Qeveria e Kosovës vetem t’i « legalizojë ».
 38. Këto gjëra thuhen edhe nga një specialistë anglez, profesor në University of Birmingham zoteri Nicolas Hebert, raport i krijuar në mars 2012.
 39. Profesor Nicolas Hebert thotë : « Beogradi është duke u munduar të krijoj 2 entitete : njëri nga komunat dhe enklavat serbe si vazhdimësi të Serbisë dhe tjetri entitet pjesa e mbetur e Kosovës që do mirrte një autonomi substanciale ».
 40. O popull shqiptar !!! Mos i ndigjohni spiunët, hajnat, horrat, kodoshat, dilinxhitë e tradhtarërt të cilët qeverisin Kosovën. Duhet të ngrihemi në këmbë i madh dhe i vogël për të refuzuar çdo gjë !!!!
 • REALITETI ËSHTË NË KËTË RAPORT TË PROFESORIT ANGLEZ.                 KY RAPORT ËSHTË BËRË TASH NË MARS TË VITIT 2012.
 1. Modeli i Hong Kongut i përzier me Irlandën e Veriut me dy komunitete.
 2. Para negociatave, Britania insistonte të mos përmendej më UNMIK-u dhe rezoluta 1244. (Me heqjen e ketyre 2 fjalive Kosova nuk kishte pasur varësi ndaj Serbisë).
 3. Më tutje vazhdohet : « Vetë Qeveria e Kosovës thoshte se duhet të jemi pragmatik, duke përmendur rezolutën 1244 ».
 4. A e shihni, o popull !!!! A e shihni çfarë qeverie kemi !!!

Tradhëtari mbetet tradhëtar!!! Tradhëtari nuk mundet të ndryshojë!!! Këta politikaj na këthyen nën Serbi!!!

 1. Miqë të Kosovës folën me ashpërsi kundër këtyre bisedimeve :

1)- Soren Petersen : Kosova nuk duhet të hyjë në bisedime, nuk duhet të bëhen kompromise, ky është rifillimi i bisedimeve për statusin e Kosoves. Kjo eshte shqetësuese. (23 shkurt 2012)

2)- James Hooper, diplomati amerikan në pension thotë, se nuk duhet te hyj Kosova në bisedime, sepse do humb çdo gjë.

3)- Analisti më i njohur në SHBA Bugajski thotë:  me negociata Serbia fitoj, Kosova humbi. Kosova pranoj sovranitetin e Serbisë. (1 mars 2012 BalkanËeb)

4)- Gazeta TIMES: shqiptarët humbin në Bisedime. (11mars 2011)

5)- Ivo Banac, profesor në Universitetin Amerikan te Yale : konsideron marrëveshjen për Fusnotë kunder sovranitetit , kundër interesave të Kosovës. (29 shkurt 2012 RTK live)

6)- Analisti për Ballkan dhe profesor në Universitetin e Oksfordit, James Pettifer, me pranimin e Fusnotës  shprehet se Kosova është shumë në rrezik ! (18 mars 2012 Express)

7)- Britania ishte kunder Rezolutës 1244 dhe UNMIK-ut. (Cliff 7 mars 2012)

 1. Plus Hashim fillove bisedimet kur u arrestuan në Presheve 12 ushtarë të UÇK-së !!!
 2. Shefi i UÇK bisedon me Serbinë.
 3. Ushtarët e lirisë arrestohen nga Serbia.
 4. Diçka shumë e çuditshme !!!
 5. Hashim, keto bisedime zhvillohen në mënyrë sekrete, apo jo ?
 6. Pse populli shqiptar nuk dinë se çka bisedoni ?
 7. Pse Parlamenti nuk dinë se çka bisedoni ?
 8. Pse nuk dihet substanca marrëveshjeve ?
 9. Besoj që nçse keto marrëveshje do të ishin në favor të popullit, na kishe lodhur me lavdërimet.
 10. Pasi janë sekrete për popullin shqiptar e parlamentin, dihet se janë kundër popullit shqiptar, apo jo ?
 11. A pranove kufirin mes Kosovës dhe të Serbisë si vij administrative ???
 12. Nëse nuk ka kufi shtetror në mes Kosovës dhe Serbisë, a do te thotë se jemi nje shtet ???
 13. A do të thotë se Kosova është një njësi apo një teritor administrativ i shtetit të Serbisë ?
 14. A deklaron fitoren menjëhere Stefanoviqi duke thënë : « fituam, nuk flitet për kufi shtetëror por për pikekalime administrative » ? (25 shkurt 2012)
 15. Jeremiqi shumë i kënaqur thotë : « çdo gjë është realizuar në bazë të interesave të Serbisë, sipas kushtetutës Serbisë dhe Rezolutës 1244 » ! (25 shkurt 2012)
 16. KJO A ËSHTË TRADHETI ZOTERI THAÇI?

 

Nga koha kur ishte kthye Gjergj Kastrioti-SKENDERBEU në Krujë në vitin 1443 (aq pyetje janë) deri më sot kishte pas shumë tradhtarë shqiptar dhe Esat pasha Toptana. Hashimi është Esat pashë Toptani i fundit te kombi shqiptarë! 

 

Murat Jashari: manastiri337@gmail.com

 

http://www.shqiptari.eu/shik-u-me-udb-ne-dhe-dgse-ne-i-debuan-shqiptaret-nga-veriu/

http://www.shqiptari.eu/cila-eshte-ana-e-erret-e-presidentes-atifete-jahjaga-dhe-gjeneral-behar-selimit/

http://www.shqiptari.eu/hashim-thaci-e-bardhyl-mahmuti-a-jane-pergjegjes-per-ndarjen-e-mitrovices-e-debimin-e-shqiptareve/

http://www.shqiptari.eu/pse-ldk-ja-heshte-per-helmimin-e-rugoves-nga-vete-shik-istat-dhe-udb-ashet-video/

http://www.shqiptari.eu/a-ishin-kontribut-lufte-netet-qe-i-kalonit-me-prostituta-kur-populli-masakrohej/

 http://www.shqiptari.eu/ilmi-recica-nr-2-i-shik-ut-shok-i-ngushte-i-sasha-mihallkov-qe-vrau-trimat-ne-kumanove/

http://www.shqiptari.eu/murat-jashari-1443-pyetje-per-hashim-thacin-trego-pse-u-torturua-edhe-kufoma-e-ali-ukes/

 

[K1]Nuk qëndron…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...