Published On: 10 Shkurt, 2016

Kishës në kampusin e UP-së s’mund t’i ndërrohet destinimi

Këshilltari i institucioneve qeveritare për trashëgimi kulturore dhe fetare Dimitris Moschopoulos nuk e diskuton fare kohën, qëllimin e as aspektin ligjor të ndërtimit të kishës ortodokse serbe në Kampusin e Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina”.

Sipas tij kisha duhet të mbetet ashtu si është dhe nuk bën t’i ndërrohet destinimi.

“Hapësira ku është e ndërtuar Kisha është pronë e Kishës Ortodokse. Kisha nuk mund të shndërrohet në diçka tjetër”, shkruan në letrën e Moschopoulos të lexuar nga Joanna Hanson në debatin “Çfarë të bëjmë me kishën e papërfunduar në qendër të Prishtinës?” të organizuar nga Instituti Demokraci për Zhvillim, mbrëmjen e së martës në Prishtinë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...