Published On: 8 Janar, 2016

Kimete Berisha, VALA promovon sheriatin, poligaminë myslimane

Reklamë e frymëzuar në Sharia!

kimeteja

Shkruan: Kimete Berisha

 

‘Hamdinë e ka lan gruja…
Me 4 në 1 te gjitha telashet janë më të lehta, se edhe shpija me 4 shtylla është më e fortë’.

Çfarë domethënie ka kjo reklamë?
Me ndihmën e dy miqve ndërkombëtar, njëri nga Telavivi, tjetri nga Belfasti, pas 8 orë analizash e lexim simbolesh, arritëm ta deshifrojmë porosinë e mesazhit të reklamës së Stupcave në VALË.

Gruaja është shtylla e shtëpisë. Sikur Hamdia do t’i kishte pasur katër gra, shtëpinë do ta kishte pasur më të fortë, sepse do t’i kishin tepruar tri gra të tjera, derisa do ta kishte gjetur zëvendësimin për shtyllën e katërt.

VALA (jote) si me spontanitet dhe me hajgare e promovon (me varianta të ‘sofistikuara’ gjuhësore) poligaminë, që myslimanëve ua lejon Kur’ani, pavarësisht se shqiptarët e shkretë nuk e shfrytëzojnë këtë të drejtë të tyre të garantuar me Ligjin e Sharia’s.

Por, edhe VALA (jote) sikur edhe Libri i Shenjtë e kufizon numrin e grave me të cilat kanë të drejtë të martohen burrat myslimanë, deri në katër gra, duke ua lënë atyre mundësinë që numri i të dashurave të tyre të jetë i pakufishëm si gjithësia, me kusht që të gjitha gratë e tyre të trajtohen në mënyrë të barabartë nga ata.

Pasi filloi të qesh me padijen e neve shqiptarëve, shokut nga Telavivi ia përmenda Kingun Solomon (Sylejmanin tuaj) dhe fola sa munda zi e terr për të dhe për 700 gratë e tij.
Ishte Mbreti i Izraelit, i biri i Davidit, prandaj i kishte hije të kishte pranë vetes edhe dashnore, gjithsej 300. Pra, i kishte 1000 gra pranë vetes, dhe e kalonte shumë mirë me to, sepse nuk ua dinte emrat.

Prandaj thuhet ‘se kjo dynja nuk hahet’, dhe këndohet ajo kënga se ‘kjo dynja nuk i mbetet askujt, m’sa i ka mbet hazreti Sylejmanit’, i cili thuhet se ka jetuar 52 vjet. Edhe Profeti Muhammed ka jetuar shkurt, 63 vjet.

Veç Adami (Ademi) që e ka pasur për vete vetëm një grua, të parën e kësaj dynjaje Evën (Havën) ka jetuar 1000 vjet, sepse nuk ka pasur të kaluar, që të mërzitet.
Njeriu është fatkeq vetëm për shkak të së kaluarës.

Pra, ne, një grup ekspertësh për hulumtimin e prapavijave gjuhësore dhe për leximin e simboleve gramatikore, mendojmë se VALA po mendon për mirëqenien e burrave shqiptarë, duke marrë për model fatkeqësinë e vetmitarit Hamdi, i cili jetoi si evropian (vetëm me një grua), prandaj mbeti kikirik.

Hulumtimi ynë nuk e merr parasysh edhe xhemperin e bardhë me shkronja arabe të Gold AG, në reklamën VALA ime. Sepse, ato mesazhe të shkruara me bojë të zezë në xhemperin e bardhë të Goldit, nuk arritëm t’i lexojmë, e as nuk e gjetëm ta blejmë një xhemper të njejtë si të tij për ta shfrytëzuar për hulumtim.

P.S. Roli im në këtë hulumtim shkencor ishte gramatikor.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...