Published On: 24 Shkurt, 2016

Kidnapuesi Rafet Rama kandidat për president!

 
Kosova tash e ka edhe një sfidë interesante. Meqë opozita nuk pranoi ta luante lojën e Hashim Thaçit në garën e tij për president, dhe pasi LDK-ja nuk gjetindonjë deputet që të kandidonte sa për sy e faqe që ta luante lojën e ‘gjarprit’ deri në fund, PDK-ja u detyrua që për të përmbushur detyrimin formal ti kandidojë vetë dy veta për president.

Natyrisht që askush nuk pret që kundërkandidati i Thaçit të fitojë, por ne po e zbulojmë fytyrën e paharruar të tij, për opinionin.

Të paktën sipas dëshmitarit shumë të përfolur Nazim Bllaca, ish agjent i SHIK-ut, në vitin 2013 dëshmonte se ‘Rafet Rama, atëherë ish-këshilltar në Ministrinë e Punëve të Brendshme, në vitin 2003, derisa ishte pjesë e grupit të Sabit Gecit, e kishte kidnapuar shokun e tij, Shpresim Ukën, për prishjen e një kontrate të një prone (shtëpi) në lagjen Pejton’.

“Prona e një serbi në lagjen Pejton, kishte qenë e uzurpuar nga grupi i Azem Sylës, në të cilin bëja pjesë edhe unë, pastaj Faruk Gashi, Shaban Syla dhe Shpresim Uka”, kishte deklaruar atëherë Bllaca për portalin ORAinfo.

“Së pari po e përmendi që unë kurrë më përpara nuk e kam takuar e as që e kam njohur Rafet Ramën, vetëm kur jemi takuar për këtë pronë. Në vitin 2003 pra, është kidnapuar shoku im, Shpresim Uka, për një pronë, një shtëpi e një serbi në lagjen Pejton. Po këta e kanë marrë Spresim Ukën dhe e kanë dërguar në Shqipëri”, thotë Bllaca.

Sipas Bllacës grupi i Sabit Gecit, e kishte ftuar atë që të takoheshin dhe të merreshin vesh për prishjen e asaj kontrate dhe lirimin e Shpresim Ukës.

“Unë, Ramadan Uka (axha i Shpresimit), Shaban Syla, Hysni Rama, Faruk Gsashi jemi takuar në Prishtinë dhe pastaj kemi shkuar në Vushtrri dhe jemi takuar me Rafet Ramën, (i cili në atë kohë ka qenë i ndjekur nga UNMIK-u për një akuzë), atë ditë në Vushtrri i kemi ndërruar dy-tri herë kafet deri sa jemi ulur me një vend. Rafet Rama është prezantuar si përfaqësues i grupit të Sabit Gecit. Unë dhe Faruk Gashi kemi qenë të ulur në tavolinë me të, ndërsa të tjerët kanë qenë të armatosur jashtë me vetura. Faruk Gashi i ka thënë atij, se ne jemi grup i Azem Sylës dhe merre thirre dajën. Por, Rafeti ka thënë se unë s’ia q.. nonen as Azem Sylës e as askujt se na e kem njeriun tonë dhe s’na intereson për askënd. Ai i ka kërkuar 200 mijë euro për me prish ne kontratën për atë shpi”, ka sqaruar Nazim Bllaca.

SHQIPTARI.EU

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...