Published On: 29 Janar, 2016
Bota |

Këto janë qytetet më të rrezikshme në botë (Foto)

Amerika Latine prin për nga numri i qyteteve më të dhunshme në rang listën vjetore të organizatës meksikane, “Dhoma e Qytetarëve për Siguri Publike”.

Nga 50 qytetet që figuronin në listë, 41 prej tyre gjenden në Amerikën Latine, ku 21 prej tyre janë në Brazil, transmeton Telegrafi.

Në pjesën më të madhe të këtyre qyteteve, rritja e dhunës vjen si rezultat i trafikut të drogës, luftërave të bandave të ndryshme, jo stabilitetit politikë, ekonomisë jofunksionale dhe për shkak të varfërisë së përhapur.

“Falë narkotikëve fitohen shuma të majme të hollave në tregun e zi. Kjo industri globale, vlera e së cilës kap shumën prej 300 miliardë dollarë në vit, pompon burime të mëdha të perandorisë kriminale nga dekada në dekadë”, ka deklaruar Joan Grilo, autor i librit “Udhëheqësit e gangsterëve: Narko-dollarët dhe politika e re e Amerikën Latine”.

“E gjithë kjo shumë e parave – 100 miliardë dollarë në vit, një trilion në dhjetë vite, tre trilionë për 30 vjet – ofron një sasi të madhe të burimeve të këtyre organizatave… me të cilat mund të blejnë shumë armë, të paguajnë vrasës, të korruptojnë disa anëtarë të policisë dhe politikanë… Kjo edhe është arsyeja pse në këtë moment rajoni i Amerikës Latine dhe Karaibeve ka arritur pikën e vlimit”, ka deklaruar Grilo.

Lista e qyteteve më të dhunshme, nënkupton qytetet me më shumë se 300.000 banorë, dhe nuk merr parasysh vrasjet në zonat e luftimit apo qyteteve për të cilat nuk ekzistojnë të dhëna, kështu që disa prej qyteteve të rrezikshme mund të mungojnë.

Caracas, Venezuelë, 119.87 vrasje në 100.000 banorë

San Pedro Sula, Honduras, 111.03 vrasje në 100.000 banorë

San Salvador, El Salvador, 108.54 vrasje në 100.000 banorë

Acapulco, Meksikë, 104,73 vrasje në 100.000 banorë

Maturin, Venezuelë, 86.45 vrasje në 100.000 banorë

Distrito Central, Honduras, 73.51 vrasje në 100.000 banorë

Valencia, Venezuelë, 72.31 vrasje në 100.000 banorë

Palmira, Kolumbi, 70.88 vrasje në 100.000 banorë

Cape Town, Afrika e Jugut, 65.53 vrasje në 100.000 banorë

Cali, Kolumbi, 64.27 vrasje në 100.000 banorë

Ciudad Guayana, Venezuelë, 62.33 vrasje në 100.000 banorë

Fortaleza, Brazil, 60.77 vrasje në 100.000 banorë

Natal, Brazil, 60.66 vrasje në 100.000 banorë

Salvador, Brazil, 60.63 vrasje në 100.000 banorë

St Louis, Missouri, 59.23 vrasje në 100.000 banorë

Joao Pessoa, Brazil, 58.40 vrasje në 100.000 banorë

Culiacan, Meksikë, 56.09 vrasje në 100.000 banorë

Maceio, Brazil, 55.63 vrasje në 100.000 banorë

Baltimore, Maryland, 54.98 vrasje në 100.000 banorë

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...